Dört yılda bir evlilik yıldönümü kutlamaya rağbet yok

Ankara'da Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikâh Salonu kayıtlarına göre, yeni evlenecek çiftler evliliklerini dört yılda...

Ankara'da Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikâh Salonu kayıtlarına göre, yeni evlenecek çiftler evliliklerini dört yılda bir değil, her yıl kutlamak istiyor. Kayıtlarda 4 yılda bir gelen 29 Şubat tarihinde evlenmek isteyenlerin oranının oldukça az olduğu sadece 3 çiftin bu tarihi tercih ettiği görülüyor.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, toplumda özellikle erkeklerin unutkanlıkları nedeniyle evlilik yıldönümü kutlamalarına pek sıcak bakmadıklarının söylendiği ve konuşulduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, konuşulanın aksine, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikâh Salonu kayıtlarının en azından bu yıl için durumun çok da böyle olmadığını gösterdiği belirtildi. Dört yılda bir gelen 29 Şubat tarihinin, evlenmek isteyenlerin özellikle seçtikleri gün olmaktan çok uzak göründüğü kaydedildi. '11.11.2011' ve 14 Şubat gibi belirgin günleri evlenmek için özellikle seçen çiftler için 29 Şubat tarihinin tercih edilmediği kayıtlardan göze çarpıyor. Kırk çift '11.11.2011' tarihini, 25 çift ise 14 Şubat'ı nikah tarihleri olarak seçerken, 29 Şubat'ı evlenme günleri olarak yalnızca 3 çift seçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz