Dört yılın ihmalini, aynı anda üç ameliyatla ödedi

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Mehmet Uysal isimli vatandaş, dört yıl önce yaptırması gereken tedavinin ihmalini,...

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Mehmet Uysal isimli vatandaş, dört yıl önce yaptırması gereken tedavinin ihmalini, aynı anda üç ameliyatla ödedi. Dört yıl önce aort damarlarında genişleme tespit edilen Uysal, aradan geçen yıllarda düzenli tedavisini olmadı.
Şikayetlerinin artması üzerine Medical Park Ordu Hastanesi’nde Prof. Dr. Erkan Kuralay ekibi tarafından yırtılmaya karşı aort damarına ekleme, aort kapağını tamir edilmesi ve tek damarında da bypass yapılarak üç işlem birden yapıldı.
Mehmet Uysal'ın, eski hastası olduğunu söyleyen Kardiyoloji uzmanı Dr. Tahir Ulusoy, Ünye’de görev yaptığı yıllarda hastasının aort damarlarında genişleme olduğunu tespit ettiğini, ancak aradan geçen yıllarda düzenli tedavi olmayan Uysal'ın şikayetlerinin arttığına dikkat çekti. Hastasının tekrar kendisine gelmesi üzerine, yaptıkları tetkiklerde hastalığın çok ilerlediğini tespit ettiklerini dile getiren Dr. Ulusoy, Uysal'ın acilen ameliyata alınmasına karar verdiklerini söyledi. Dr. Ulusoy, "Hastaya biraz daha geç müdahale edilirse yırtılma ihtimali yüksek olduğu için koldan yapılan koroner anjiyografi sonucu kalbi besleyen damarlarda tıkanıklık olduğunu tespit ederek Prof. Kuralay ile bir araya gelip bu operasyonu planladık.’’ dedi.

Reklam
Reklam

ÜÇ AMELİYAT BİR ARADA
Ameliyatı gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay ise yaptıkları ameliyatlar hakkında şunları söyledi: “Yaptığımız incelemelerde hastanın koroner damarlarının bir tanesinde tıkanıklık, aort damarında genişleme ve aort kapağında da kaçırma olduğunu saptadık. Hastanın Aort çapı 54 mm’ye gelmişti. Bu yüzden ameliyatta öncelikle aortun baloncuk yapan kısmını çıkartıp oraya 30 mm’lik bir damar taktık. Böylece 54 mm olan aort çapını 28-30 mm ye kadar düşürerek, damarın yırtılma olasılığını ortadan kaldırmış olduk. Aynı zamanda normal bir insanda kalp kapağı 3 kapakçıklı iken bu hastamızda 2 kapakçıklı idi. Hastanın aort kapağını tamir ettikten sonra hastanın kalp kapakçığındaki kaçağı da ortadan kaldırmış olduk. Ayrıca, hastanın tek damarında da bypass yaptık. Üç işlemi birlikte yaptığımız bu operasyondan sonra hastamızın genel durumu oldukça iyi seyretti. Hasta kendisini çok çabuk toparladığı için kısa bir zamanda taburcu ettik.’’
Ameliyat sonrası Uysal ise düzenli tedavi görmenin önemine dikkat çekerek, doktorlarına ve Medical Park Ordu Hastanesi çalışanlarına, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz