Dört Yıllık Süre İyi Değerlendirilmeli

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır Teşvik Yasası kapsamında verilecek 4 yıllık ek...

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır Teşvik Yasası kapsamında verilecek 4 yıllık ek sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Çakır bu süre zarfında yatırımlar konusunda seçici davranılmasının Düzce’ye büyük katkı sağlayacağını, Düzce’nin 4 yıl sonra ağlama hakkının olmayacağını savundu.

Ek sürenin beyin göçü ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Çakır teşvik bitiminde sanayici Düzce’den gider endişesi taşımak istemediklerinin altını çizerek “Teşvik Yasasının süresinin uzaması çok büyük önem arz ediyor. Süre uzatımı resmiyete dökülmese de Başbakanımızın ağzından çıktığı için bu işi bitmiş olarak düşünüyoruz. 5084’ün 4 yıl daha uzaması bölgemizdeki sanayi istihdamında 4 yıl daha bir sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor. Bu 4 yıl kalıcı yatırımlar ve beyin göçü ile desteklenmeli, planlanan sanayi alanları bir an önce faaliyete sokulmalı ki her teşvik bitiminde sanayici Düzce’den gidecek endişesine kapılmayalım. İstihdam sıkıntısı yaşayacağız diye düşünmeyelim” dedi.

Reklam
Reklam

Düzce’nin sınırlı sanayi alanına sahip olduğunu hatırlatan Çakır şöyle konuştu:

“Bu yasanın Düzce’ye katkısını kimse küçümseyemez. Biz kalıcı olacak sanayiciyi burada istiyoruz. Tabiri caizse amele değil, beyin göçü getirecek insanların burada yer almasını istiyoruz. Çünkü Seçici olabilme hakkına sahibiz. Sanayi alanlarımız dar. Bunları çok iyi değerlendirmemiz gerekir.”

Düzce’nin 4 yıl sonra ağlama hakkının olmayacağına dikkat çeken Çakır şunları söyledi: “Düzce’nin önünün çok açık olduğuna inanıyorum.Bundan sonra hayıflanmak yerine geleceğe bakmak daha hayırlı olacaktır. 4 yıl sonra artık Düzce olarak ağlama şansımız yok. Yatırıma bağlı olan teşvikin bitmesine de 6.5 yıl kaldı. Bu süreleri çok iyi değerlendirmeliyiz. İlimiz küçük. Alacağımız karar çok net. En az 10 bin istihdama daha ihtiyaç var. Ayrıca istihdamı sadece sanayi olarak düşünmemeliyiz. Tarım, turizm gibi alanlarda da istihdam ortamı yaratılmalı.”

Geçmişten ders alması gerektiğini belirten Çakır, özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesini istediklerini vurgulayarak “Düzce geçtiğimiz dönemlerde doğru kararlar verememenin, doğru tercihlerde bulunmamanın, hazır olamamanın acısını çok çekti. Geçmişten ders almalıyız. Özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesi gerektiğine inanıyor ve bu nedenle her platformda planlı sanayi alanlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini savunuyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: