Dörtyol Amanoslar'da Çıkan Yangın Devam Ediyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, terör örgütü üyelerince yakıldığı tahmin edilen ormanlık alanda söndürme çalışmaları devam ediyor....

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, terör örgütü üyelerince yakıldığı tahmin edilen ormanlık alanda söndürme çalışmaları devam ediyor. Dörtyol Amanos Dağları'nda çıkan yangında, 4 helikopter ve 3 uçak yangına havadan müdahale ederken, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait iş makineleri de karadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Dörtyol hurmalık mevkiinin üst bölgesinde, dün akşam saat 20.00 sıralarında başlayan ve gece güvenli olmadığı için müdahale edilemeyen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına, 4 helikopter ve 3 yangın söndürme uçağıyla birlikte 30 arazöz katılıyor. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye orman işletme ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldıkları bölgenin sık ormanlıkla kaplı olması ve sarp kayalıklardan oluşması, söndürme çalışmalarını güçleştiriyor.

Reklam
Reklam

Askeri helikopterlerin de bölgede keşif uçuşu yaptıkları söndürme çalışmaları devam ederken, bazı köylülerin arı kovanları da yangında telef oldu. 15 hektar alandan fazla kızıl çam ormanının yandığı Amanos Dağları'nda ters esen rüzgar yangının büyümesine neden oldu.

Dörtyol Orman İşletme Müdürü Samet Doğal, yayla yerleşim yerlerine doğru büyümeye devam eden yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Doğal, sabotaj ihtimalinin söndürme çalışmalarından sonra belirlenebileceğini söyledi.

Denizden ve gölden aldıkları su ile yangını söndürmeye çalışan helikopter ve uçakların terör tehdidi nedeniyle zor anlar yaşadığını ifade eden, isminin açıklanmasını istemeyen bir köylü, bölgede terör örgütü PKK militanlarının sürekli bulunduklarını ileri sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: