Dörtyol'da hasta bakıcı kursu açıldı

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 25 bayana hasta ve yaşlı refakatçi...

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 25 bayana hasta ve yaşlı refakatçi kursu veriyor.
1 Nisanda 25 kursiyerle başlayan kurslar 12 Ağustos’ta sona erecek. 4 ay süren teorik eğitimin ardından 25 Temmuzdan itibaren kursiyerler Dörtyol Devlet Hastanesinde uygulamalı eğitim almaya başladılar.
Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, “Dörtyol Kaymakamlığı önderliğinde 26 branşta açılan kurslardan biri olan hasta bakımı ve yaşlı refakatçi kursumuz, 1 Nisan tarihinde teorik eğitimle başladı. 4 ay süren teorik eğitimin ardından kursiyerlerimiz 15 gün sürecek pratik eğitimlerine devlet hastanesinde başladılar." dedi.
Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Necip Çiftler, “İlk defa açılan bu kursun özellikle engelli ve kendi bakımını yapamayacak durumda olanlara karşı bir fedakarlık yapmak adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz