Dörtyol'da “iyi Tarım Uygulamaları Ve Narenciye” Toplantısı

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü...

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları ve Narenciye” paneli Dörtyol ilçesinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın tarım ve ticarette Ortadoğu'nun üssü olabileceğini üreticilerin ürünleriyle dünya pazarlarında rekabet edebilmeleri için mutlak suretle sertifikalı iyi tarıma yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Güder de MKÜ olarak ziraat fakültelerinde yaptıkları çalışmaları üreticilerle paylaşmayı istediklerini en iyi ürünü alabilmek için üniversite olarak tarımın geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Uzman Fehmi Mert ise bakanlık olarak dünya standartlarında tarım ürünleri üretimi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Dünyada iyi tarım uygulamalarında çok farklı uygulamalar bulunmakta. Bakanlık olarak üreticilerimize iyi tarım uygulamaları kapsamında dünya ülkelerinde geçerli “GlobalGAP” iyi tarım sertifikalı üretimi tercih etmelerini konusunda çalışıyoruz” dedi.

Toplantıya, Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Andiç, Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender Yönden ile öteki yetkililer ve üreticiler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: