Doruklu İlköğretim Okulu'nda Fidan Dikme Şenliği

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu ilköğretim Okulu öğrencileri köy halkı ile birlikte okul bahçesine ve...

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu ilköğretim Okulu öğrencileri köy halkı ile birlikte okul bahçesine ve köy yoluna çam-selvi, akasya ve meşe ağaçları dikti. Fidan dikimi ise şenlik havasına dönüştü.

Silopi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Doruklu İlköğretim Okulu'na 500 fidan tahsis edildi. Fidanları köy halkı ile birlikte alan Doruklu İlköğretim Okulu yönetimi, fidanları okul bahçesine ve köy yoluna dikerek daha yeşil bir çevre için çalışmalar başlattı. Doruklu İlköğretim Okulu öğrencileri ve köy halkı şenlik havasında fidan dikimi gerçekleştirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Doruklu İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Güven, "Kaymakamlık ve Milli eğitimin katkılarıyla okulumuza fidanlar verildi. Biz de bütün Köy halkıyla beraber hem okulumuzu hem de köyün 1 kilometrelik yolunu ağaçlandırdık.Şenlik havasında bütün köylüler katıldı ve Müthiş bir işbirliği içerisinde gelişen bu olay diğer köyler için örnek teşkil etmeye başladı. Çünkü Her ağaçtan bir aile sorumlu olacak şekilde ayarladık ağacın geleceğini de garanti altına almış oluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Doruklu İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencilerinden Zeki Aytış da fidan dikimi sırasında çok sevindiğini belirterek, "Bu ağaç benimle beraber büyüyecek. Ailemle beraber bu ağaca bakacağız ve bu ağaçlar sayesinde köyümüz daha temiz olacak" dedi.

Doruklu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Güven; "Katkı sunan kaymakamlık Milli Eğitim ve köy halkına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: