DOSABSİAD: AB çalışmalarına hız kazandırılması gerekiyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, dernek olarak AB’ye...

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, dernek olarak AB’ye giriş süreci konusunda maddi manevi her desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından akredite edilen ve bu yönde ilk akredite SİAD'ı olma özelliği taşıyan DOSABSİAD’ın Başkanı Selim Yedikardeş ve bazı yönetim kurulu üyeleri Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret ederek projeleriyle ilgili bilgiler verdi.
Başkan Selim Yedikardeş, bir taraftan sanayici ve işadamlarına yönelik çalışmalar yaparken diğer yandan da gelecek kuşakların yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini, bu yüzden AB çalışmalarına hız kazandırılması gerektiğini belirtti.
Avrupa Birliği’nde akredite olmuş ilk SİAD olarak bu konuda hem bilgi akışını aktarmak hem de bundan sonra yapacaklarını anlatmak için ziyarette bulunduklarını kaydeden Yedikardeş, "Geçmişte olduğu gibi bundan böyle de AB konusunda DOSABSİAD olarak her türlü yardıma hazırız. AB ile ilgili bilgilendirici seminerler düzenliyoruz. Son olarak iki genç kardeşimizi mevcut proje kapsamında Sicilya’ya gönderiyoruz. Bu gençlerden üst düzey verimlilik almak ve döndükleri zaman iş ortamında ileri düzeyde İtalyanca konuşuyor olmalarını umuyoruz." dedi.
Ülke olarak ellerindeki imkânların farkında olmadıklarını ve firmaları bu kapsamda bilgilendirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını dile getiren Yedikardeş, "Maddi manevi ne gerekiyorsa AB ile ilgili her şeye sahip çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
DOSABSİAD’ın Avrupa Birliği ile ilgili tüm çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise şunları kaydetti: "Farklı bir konsepte girdiniz ve bu kapsamda sizlere büyük işler düşüyor. Siz Bursa ve Türkiye’de farklı bir alanda başlattığınız çalışmalarla bu işin lokomotifi haline geleceksiniz. Ancak bu çalışmaları daha çok duyurmak daha çok anlatmamız gerekir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz