DOSADER, Zararlı Alışkanlıkların Önüne Geçmek Için Okul Okul Dolaşıyor

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) Yeşilay Haftası nedeniyle Nafiz Bey Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine...

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) Yeşilay Haftası nedeniyle Nafiz Bey Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine “Sağlıklı yarınlar için uyuşturucuya hayır!” konulu bir konferans verdi. Öğrenciler konferansa büyük ilgi gösterdi.

İçişleri Bakanlığı ve DOSADER tarafından yürütülen 'Sağlıklı yarınlar için madde bağımlığına hayır projesi' kapsamında 6 bin kişiye ulaşıldı. Proje kapsamında nedeniyle Nafiz Bey Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine de konferans verildi. Konferans öncesinde ve sonrasında öğrencilerin sigara, alkol ve madde bağımlılığı konusundaki bilgilerin ölçmek amacıyla anket uygulandı.

Reklam
Reklam

Konferans öncesinde öğrencilerle bir araya gelen DOSADER Başkanı Murat Sarıtemur yürüttükleri projeyle ilgili bilgi verdi. Sarıtemur, “Bugüne kadar 40’a yakın seminer verdik. Yaklaşık 6 bin öğrenciye ulaştık. Bu projeyle gençleri sigara, alkol ve madde bağımlığı gibi zararlı alışkanlıklardan korumayı amaçlıyoruz. Ayrıca onların ailelerinde de bilgiler vererek daha sağlık bir toplum oluşması için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu. Sarıtemur yapılan projenin Yeşilay Haftası'nda da anlatıldığını sigara alkol ve madde bağımlılığının her geçen gün arttığını dile getirdi. Bu tür alışkanlıkların başlıca sebebinin merak, arkadaş çevresi, “Bir denemeyle bir şey olmaz,” bir gruba ait olma gibi durumlardan kaynaklandığını aktaran Sarıtemur, bu alışkanlıkların çeşitli ölümcül hastalıklara neden olduğunu sözlerine ekledi.

Nafiz Bey Ticaret Meslek Lisesi Psikolojik Danışmanlık (PDR) ve Rehberlik Öğretmenleri Rukiye Ulaş ve Gülsün Arslan madde bağımlılığı yaşının giderek aşağılara düştüğünü dile getirdi. PDR öğretmenleri gençlerin bazı dönemlerde aşırı özentiye kapıldığını ve kendilerini toplumdan dışlamaya çalıştığını ifade etti. Bu durumun gençlerin çeşitli kötü alışkanlıklar edinmesine neden olduğunu aktardı. Öğretmenler bu tip seminerlerin gençlerin bilinçlendirilmesinde ve toplum sağlığı için önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: