Döşemealtı, 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne hazırlanıyor

Antalya Döşemealtı Belediyesi, 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. 08-09 Ekim tarihleri arasında...

Antalya Döşemealtı Belediyesi, 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. 08-09 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde 500’e yakın güreşçi yarışacak ve sanatçılar konser verecek.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim akşamı Çığlık Stadyumu’nda Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konseri ile hayranlarıyla buluşacak. Gecede davetlilere nar ürünleri ikram edilerek, en iyi nar üreticileri resmi jüri tarafından belirlenecek. 9 Ekim Pazar günü de Döşemealtı Şehir Stadyumu’nda pehlivan güreşleri yapılacak. Çeşitli boylarda 500 civarında güreşçinin katılacağı Döşemealtı Er Meydanı’na Kırkpınar’da mücadele eden baş pehlivanların gelmesi bekleniyor.
Döşemealtı Belediyesi tarafından oluşturulan güreş komitesi etkinlikle ilgili hazırlıklarını sürdürürken Döşemealtı Belediye Spor Kulübü pehlivanları da Antrenör Erol Eren eşliğinde 9 Ekim gününe hazırlanıyor.
Halısıyla dünyaya ismini duyuran ilçenin narı ve güreşleriyle de ismini dünyaya duyurduğunu belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, “Üreticimizin hasat bayramı festivalini bu yıl Allah nasip ederse 08-09 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Dün olduğu gibi bugün de çiftçimizin hasat bayramını birlikte kutlayarak, ata sporuna olan desteğimizi sürdüreceğiz. Kıran kırana güreşlerin yapılacağı er meydanında yılın son güreşine hep birlikte tanıklık edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize ve Döşemealtı er meydanına davet ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz