Döşemealtı’nda 45 öğrenciye yurtdışında staj imkanı

Döşemealtı Belediyesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme ve Leonardo Da Vinci programı kapsamında 104 bin...

Döşemealtı Belediyesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme ve Leonardo Da Vinci programı kapsamında 104 bin 196 euro hibe almaya hak kazandı. 2 bin 550 projenin başvurduğu ve Türkiye’de sadece 4 belediyenin projesinin kabul gördüğü program kapsamında, Döşemealtı Belediyesi ilçede eğitim öğretim gören 45 öğrenciye 4 hafta boyunca Almanya ve İtalya’daki çeşitli kurumlarda staj yapma imkanı sağlayacak.

Proje kapsamında Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Döşemealtı Kız Teknik Meslek Lisesi’nde eğitim öğretim gören 45 öğrenci faydalanabilecek. On ay sürecek proje için Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, okul müdürleri ve proje sorumlusu Ayça Bağlı arasında bir protokol imzalandı. Proje sonunda programa katılan öğrencilere Avrupa Birliği’nde geçerli olan ‘Europass Sertifika Eki’ verilecek. Öğrenciler staj dönemi öncesinde kültürel, pedagojik ve dil hazırlığı alacak. Ayrıca, 192 saatlik yoğunlaştırılmış dil kursu alacak olan öğrenciler, MEB onaylı belge almaya da hak kazanacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, daha önce hiç yurtdışı deneyimi bulunmayan gençlere önemli bir fırsatı doğduğunu söyledi. Tursun, “En önemlisi ise geleceğimiz olan gençlerin, eğitimlerinde ve yabancı dillerinde katkı sağlayacağız. Aynı zamanda uluslararası mesleki deneyim kazanmalarına vesile olacağız. Eğitim adına önemli bir çalışma olan projeye destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu önemli fırsatı gençlerimizin çok iyi değerlendireceğini umut ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz