Döşemealtı'nda Yapılan Dostluk Parkı'nın Açılışı Yapılacak

Değişim Yolu İle Engetrasyon Programı kapsamında, Spielart Werkstatt eG Heidelberg ile Döşemealtı Belediyesi İşbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı'nın

Değişim Yolu İle Engetrasyon Programı kapsamında, Spielart Werkstatt eG Heidelberg ile Döşemealtı Belediyesi İşbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı'nın açılışı yapılacak.

Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığı'nın programı Değişim Yoluyla Entegrasyon projesinde sona gelindi. Amacı mesleki eğitim ve mesleki yönlendirme amaçlı çalışmalar içeren uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktiviteleri yoluyla iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını arttırma projesinde Döşemealtı'nda yapılan Türk-Alman Dostluk Parkı'nın yapımı tamamlandı.

Reklam
Reklam

Üç yıl önce başlanılan ve 7 kez belli aralıklarla toplam 200'e yakın öğrencinin eğitim entegrasyonuna geldiği Döşemealtı'nda sosyal ve kültürel çalışmalar da yürütüldü.

Belediye Başkanı Nurettin Tursun, ilçede yürütülen Dostluk Parkı çalışmasına katılan proje üyelerinin bayramlar, düğün gibi etkinliklerde kendileri ile birlikte olduklarını söyledi.

Gelen öğrencilerin dil eğitimi aldıklarını ve yöre halk oyunlarını öğrenip Antalya ve Döşemealtı'nı tanıdıklarını ifade eden Tursun, "Mesleki yönlendirme de önemli mesafeler katlettiler. Böylesine anlamlı bir günde tüm vatandaşlarımızı ve Döşemealtılıları açılışımıza bekliyoruz" dedi.

Dostluk Parkı'nın açılışı, 11 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'de yapılacak.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: