DÖSİAD Başkanı Gencer, AESOB Başkanı Sevimçok Ile Bir Araya Geldi

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve birlik üyeleriyle bir araya geldi.

KEPTUR Park Restoran'daki toplantıda konuşan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Antalya'nın gelişen ekonomisi, ticaret hacmi ve turizm potansiyeli ile Türkiye'nin yıldız kentlerinden biri olduğunu söyledi. Gencer, kentte yatırım yapan, kenti yöneten, gazetecilik, ticaret yapan herkesin bu başarıda payının bulunduğunu dile getirdi. Küçük esnafın varlığını devam ettirebilmesi için kent ekonomisinin sürdürülebilir kılınmasının önemine işaret eden Gencer, kent ve metropol hayatının aktifliği içinde küçük esnafın zaman zaman sıkıntı yaşadığını kaydetti. Gencer, iş dünyası olarak esnafın sorunlarını çözülmesi için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Esnaf ve sanatkar odalarını "Birlikten güç doğar" ilkesini başarıyla uygulayan en önemli yapılanmalar olduğuna dikkati çeken Gencer, esnaf ve sanatkarların bu ülkenin birleştiricileri olduğunu ve adeta çimento görevi gördüğünü dile getirdi.

Başkan Gencer, esnafın en büyük sorununun alışveriş merkezleri olduğunu ve pazar günleri tüm işyerleri ve alışveriş merkezlerinin kapatılması gerektiğini savundu. Bunun için Sevimçok'tan destek isteyen Gencer, "Türkiye'de hala büyük mağazalar ve mağazacılık kanunu yok. Pazar günü resmi daireler kapanıyor. Alışveriş merkezleri de küçük esnaf da kapansın dediğimizde yanlış anlaşılıyor. Önceden ailemize, sosyal hayatımıza daha fazla zaman ayırıyorduk ama artık gelenek ve göreneklerimize fazla önem vermiyoruz. Pazar günleri alışveriş merkezleri de esnaf da tatil olursa hem kente hem de Türkiye'ye önemli katkılar olacaktır" dedi.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise Döşemealtı'nın her geçen gün daha modern hale geldiğini ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu söyledi. DÖSİAD'ın Döşemealtı için önemli bir değer olduğun kaydeden Sevimçok, bu tür toplantıların belirli zamanlarda yapılarak kente hizmet için fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini vurguladı. Sevimçok, Döşemealtı'nın Antalya'nın gelişmeye ve yatırıma en açık bölgesi olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

AESOB'un 75 esnaf ve sanatkarlar odasının bir araya gelmesiyle oluştuğunu hatırlatan Sevimçok, bu odaların içinde 285 meslek dalı ve bu meslek dallarına bağlı 82 bin üyesinin bulunduğunu belirtti. Sevimçok, Bu esnaftan bazılarının zaman içinde büyük bir tüccar ve işadamı yolunda ilerlediğini anlattı.

Sevimçok, "Antalya'da bir çok sivil toplum örgütü var. Ancak bu örgütler bir araya gelip ortak akıl üretemiyor. Aslında örgütlerin hepsinin kuruluş amacı Antalya'ya faydalı olmak. Fakat hep mikro ölçekli çalışmalar yapıyoruz. Bir araya geldiğimizde ortak amaç esnaf, tüccar, sanayici ve bölge menfaati olacaktır. Bu noktada birleşebilirsek bence çok büyük bir güç ve çok büyük bir inisiyatif elde etmiş olacağız" diye konuştu.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: