Dost Eli Derneği'nden "Gizli Afrika" paneli

Dost Eli Derneği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından "Gizli Afrika" paneli düzenledi.

Dost Eli Derneği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından "Gizli Afrika" paneli düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasında, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Türk halkının yoksullara her zaman yardımcı olduğunu dile getiren Özcan, "Asıl vermek kendinden vermektir. Kimi malını, kimi de canını verir. Hep yoksulların mazlumların yanında bulunan Türk halkı, bugün de Afrika'ya yardım eli uzatıyor. Böylece de onların dertlerine derman oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlit Yıldırım ise yaptığı faaliyetlerden bahsederek batılıların Afrikalılar'ı birbirine düşürdüğünü savundu.

Afrika'nın bu halinden üzüntü duyduklarını ifade eden Yıldırım "Batılılar hedeflerine ulaşmak için herkesi Afrikalılar'dan uzak tutmaya ve onları da köleleştirmeye çalıştılar. Böylece Afrika'yı hep gizlediler. Ama bu oyunu Türkiye bozdu, artık bilinen bir Afrika var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Zekeriya Mızrak'ın oturum başkanlığında "Gizli Afrika" konulu panele geçildi.

Program, Afrika'da yaşananların fotoğraf sergisiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: