Dost Gönüllüler Afrika’da Su Kuyusu Açıyor

YOZGAT (AA) - Sorgun Dost Gönüllüler Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Burkina Faso’da su kuyusu açtıracak.

Sorgun Dost Gönüllüler Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Burkina Faso’da su kuyusu açtıracak. Dernek Başkanı Mithat Güler, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok ülkesinde suların boşa akıtılarak israf edildiğini belirterek, Afrika ülkelerinde insanların susuzlukla mücade ettiğini söyledi. Güler, "İnsanlar kuraklık, altyapı yetersizliği veya iç çatışmalar gibi çeşitli sebeplerden dolayı temiz içme suyuna hasret durumdalar. Dost Gönüllüler olarak halkın temel ihtiyaçlarından olan su ihtiyacını biraz olsun karşılayabilmek amacıyla Afrika ülkelerinde su kuyuları açıyoruz. Açmış olduğumuz bu su kuyularının maliyeti yaklaşık 2 bin 500 dolar ile 20 bin dolar arasında değişebiliyor. Ayrıca Dernek Başkanı olarak Afrika ülkelerini gezerek su kuyusu ihtiyacı olan yerlerin tespitini yapıyorum. Sonra da oraya gidip bu kuyuları açıyoruz” dedi. Güler, açılan su kuyularının finansmanını, kendilerinin ve gönüllü üyelerin karşıladığını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz