Dost meclisinde gündem Elazığ'ın sağlık sorunları

MÜSİAD Elazığ Şubesinin Dost Meclisi Toplantısına Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tarkan Özdemir oldu.

MÜSİAD Elazığ Şubesinin bu haftaki Dost Meclisi Toplantısına Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Tarkan Özdemir ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet BİLGİLİ oldu.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, Bölgemiz insanı için devlet kapısının güvence olarak görülmesinden dolayı, özel hastanelerce alınıp yetiştirilen hemşire ve sağlık teknisyenleri devlet hastanelerine geçiş yapmaktadırlar bu sebeple ara eleman sıkıntısı çekilmektedir. Sıkıntının çözümü için ülke genelinde sağlık yüksekokullarının sayılarının artırılması gerekmektedir,”Bölge sağlık Çağrı merkezinin, Elazığ’ın hitap ettiği illerde nazara alınarak ilimizde kurulması, hem Elazığ’a hem de Bölge’ye büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı toleranssız duruyoruz

Sağlık alanında şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gök, "Bizim biraz daha birbirini seven, birbirine değer veren, kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmayan felsefeyi hayat felsefemiz yapmalıyız. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı toleranssız duruyoruz. Bu bilinci kamuoyuna yaymalıyız" ifadelerini kullandı.

Elazığ Sağlık Sistemi Konusunda iyi durumda

Elazığ’daki Özel hastaneler ve kamu Hastaneleriyle birbirini tamamlayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Tarkan Özdemir, 2 Kasım 2012’de kurulan ve şu anda Sarahatun Hastanesi ek binasında hizmet vermekte olan birliğe bağlı 8 hastane bulunduğunu ifade ederek, bütçe olarak da 160 Milyon TL ile Türkiye’de bulunan 87 birlik içerisinde 39. sırada olduklarını söyledi. Birliğin teşkilatlanmasını Tıbbi Hizmetler Başkanlığı, İdari Hizmetler Başkanlığı ve Mali Hizmetler Başkanlığı olmak üzere 3 ana birime bağlı yan kollarla sağlanıyor,”birliğin yaptığı uygulamaları ve Kamu Hastaneleri Kurumuna sunduk” dedi.Yeni açılan Onkoloji ünitesinin Üniversite içerisine yapılması iyi bir tercih ve Muş, Bingöl, Tunceli gibi çevre illere hizmet verebilecek kapasitede sahip aynı zamanda vasküler kardiyoloji Ünitesi içinde söylemek mümkündür dedi.

Reklam
Reklam

İlk 6 ayda acil eylem planımızı yaptık ve bu planımızı basın toplantısıyla Elazığlılarla paylaştıklarını ifade eden Özdemir, İlimizdeki hastanelerin genel anlamda otelcilik hizmetinde eksiklikler var.10 yıl öncesine baktığımızda Elazığ çok ciddi iyileşmeler var daha iyi ne yapabiliriz bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Göreve geldiğimizde Personelimize iletişim eğitimleri verdik.

Yanlış teşhis ve tedavi konusunda ölüm ve komplikasyon oranları diğer illere göre çok da yüksek değil ifadelerine yer verdi.

Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Tarkan Özdemir’e ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet BİLGİLİ’ ye MÜSİAD Yayınlardan oluşan bir hediye takdim etti. Toplantı toplu resim çekimiyle son buldu.

Muhabir/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: