Dost: Taş ocakları Saros Körfezi’nde turizmi olumsuz etkiliyor

Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Selim Dost, bölgede faaliyet gösteren taş ocaklarının...

Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Selim Dost, bölgede faaliyet gösteren taş ocaklarının Saros Körfezi'nde turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.

Selim Dost, yaptığı yazılı açıklamada, Saros Körfezi’nin 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi' ilan edildiğini hatırlattı. Karara rağmen bölgede faaliyette bulunan 7 taş ocağına ilaveten Mecidiye beldesi ile Çeltik köyü arasındaki alanda 2 taş ocağına daha ruhsat verilmesine tepki gösteren Dost, konuyla ilgili şikâyette bulunduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili şikâyet dilekçelerini Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne gönderdiklerini vurgulayan Dost, şunları kaydetti: "Edirnemizin turizm değerlerinden biri olan bu körfez, maalesef taş ocağı sorunu ile yıllardan beri uğraşmaktadır. 2011 yılında ihale edilen İpsala – Malkara ve Keşan – Gelibolu karayolu ihalesini Makyol İnşaat ve Açılım Açık – Ermit İnşaat ortak girişimi almıştır. Lakin yaz döneminde trafiği taşıyamayan yolumuz şu anda 2 ocağın daha açılmasıyla daha vahim hale gelecektir. Her yıl kamyon trafiği nedeniyle artan kazalar bu yıl daha da artacak, bölgeye olan yoğun ilgi bu trafik nedeniyle azalmaya yüz tutacaktır."

Yıllardır mücadelesi verilen 'dalış turizmi'nin kalker tozunun deniz faunasını bozması nedeniyle azalan bir ivme göstermesinin de ayrı bir problem olduğuna dikkat çeken Dost, "Yaz dönemi trafiği çok yoğun olan, hatta taşımayan bir Keşan – Erikli karayolumuza bu iki firmanın yaklaşık 200 TIR'ı daha günlük toplam 2 bin sefer olarak dâhil olursa, yollar daha tehlikeli ve daha bozuk olmayacak mı?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Selim Dost, ayrıca bölgedeki kalker taşının asfalt yapmaya da uygun olmadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz