Dostluk Parkı Açılıyor

Değişim Yolu İle Engetrasyon (İDA) Programı kapsamında, Spielart Werkstatt eG Heidelberg ve Döşemealtı Belediyesi İşbirliği...

Değişim Yolu İle Engetrasyon (İDA) Programı kapsamında, Spielart Werkstatt eG Heidelberg ve Döşemealtı Belediyesi İşbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı 11 Ekim’de açılıyor.

Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığının programı Değişim Yoluyla Entegrasyon projesinde sona gelindi. Amacı, mesleki eğitim ve mesleki yönlendirme amaçlı çalışmalar içeren uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktiviteleri yolu ile iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını arttırma projesinde Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yapılan Türk Alman Dostluk Parkı çalışmaları tamamlandı.

Reklam
Reklam

Üç yıl önce başlanılan ve 7 kez belli aralıklarla toplam 200’e yakın öğrencinin eğitim entegrasyonuna geldiği Döşemealtı’nda ayrıca sosyal ve kültürel çalışmaların da yürütüldüğü belirtildi. Belediye Başkanı Nurettin Tursun, “İlçemizde yürütülen Dostluk Parkı çalışmasına katılan proje üyeleri bizlerle birlikte oldular. Dil eğitimi aldılar, yöremiz halk oyunlarımızı öğrenip Antalya’yı ve Döşemealtı’nı tanıdılar. Mesleki yönlendirmede önemli mesafeler katlettiler. Tüm vatandaşları açılışımıza bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: