Down Sendromlu Aileler Bilgilendirildi

Kalkınma Bakanlığı’nın 2011 yılında desteklediği 124 çalışmadan biri olan Down-Up Projesi’nde yer alan Gaziantepli down...

Kalkınma Bakanlığı’nın 2011 yılında desteklediği 124 çalışmadan biri olan Down-Up Projesi’nde yer alan Gaziantepli down sendromlu çocuklara ve ailelerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından seminer verildi.

Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminerde, Mehmet Bozkurt engelli bireylerin karşılaştıkları problemler ve çözümleri, Sibel Çukadar ise aile tutumları ve bütünleştirme eğitimi konularında bilgi verdi. Engelliler Haftası münasebetiyle down sendromlu çocukların aile için eğitimlerini artırmak ve ailelerin çocuklar ile iletişimini güçlendirmek için yapılan seminere, aileler de ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu kapsamda belediye olarak down sendromlu çocuklara bir proje yaptıklarını ve proje sayesinde çocukların eğitimlerle kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Güzelbey, “Bu proje sayesinde şehrimizde yaşayan 40’ın üzerinde çocuğun eğitimini, sosyal rehabilitasyonunu sağlamış olduk. En önemlisi, onlara bir güven getirdik. Yani artık biz de yaşıyoruz bilincini yerleştirdik. Bu çocuklara sahip çıkmak toplum adına önemli. Bu proje, Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve valiliğin koordine ettiği bir proje.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: