Down Sendromlu Gençler 'iyilik Polisleri' Olacak

İzmir Valiliği öncülüğünde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Ulusal Down Sendromu Derneği ve üniversiteler, polis...

İzmir Valiliği öncülüğünde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Ulusal Down Sendromu Derneği ve üniversiteler, polis olmak isteyen özel çocuklar için el ele vererek, İyilik Akademisi kurdu. Konak Belediyesi'nin de desteklediği projeyle dünyanın ilk "iyilik polisleri" yetiştirilecek. Polislik hayalleri gerçeğe dönüşecek down sendromlular. Emniyet’in gülen yüzü ve iyilik melekleri olacak.

Bu amaçla 40 çocuk ve genç üniforma giydi, ilk eğitimi de Gediz Üniversitesi’nde aldılar. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, polisin görevlerini ve sorumluluklarını anlattı, hukukun neden gerekli olduğuna dikkat çekti. Eğitimin sonunda sertifika verildi. Mezuniyet geleneği bozulmadı ve bu kez polis şapkaları fırlatıldı.

Reklam
Reklam

Ulusal Down Sendromu Derneği Başkanı Sami Altunel, yaptığı açıklamada daha önce Türkiye'de bu kapsamda bir eğitim çalışması yapılmadığını söyledi. Katkılarından dolayı Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik’e ve Hukuk Fakültesi’ne teşekkür eden Altunel, “Türkiye’de yaklaşık 100 bin down sendromlu var. Amacımız onları hayatın içine taşımak, toplumla kaynaşmalarını sağlamak. İyilik polisleri projemizle bunun bir adımını atıyoruz, devamı gelecek.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: