Down sendromlu öğrenciye okuma yazmayı öğrettiler

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen ve Anne Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) gönüllü öğretmenleri bu...

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen ve Anne Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) gönüllü öğretmenleri bu güne kadar yüzlerce kursiyere okuma yazma öğretmenin haklı gururunu yaşıyor.

Ancak bu kursiyerlerin arasında biri var ki oda Down Sendromlu 15 yaşındaki Gülşah Sayın. Küçük Gülşah, Çukurova ilçesi Güzelyalı Toplum Merkezi Kadın Platformunda kısa sürede azmiyle okuma yazmayı öğrenerek hem örnek oldu, hem de öğretmen ve ailesini sevince boğdu.

Güzelyalı Toplum Merkezi Kadın Platformu kapsamında AÇEV'de karşılıksız gönüllü öğretmenlik yapan Nevin Biçer ve Filiz Madenci, sendromlu Gülşah’ın okuma yazma öğrenmesinin kendilerine çok mutluluk verdiğini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Gülşah’ın Adana’da yaşayan ailesi de “Kızımızı hayata bağladıkları için onlara minnettarız. Bu kızımızdan aldığımız en kıymetli, en güzel hediyeydi.” diye konuşurken duygulandılar. Sevinci yüzüne yansıyan Gülşah ise öğretmenlerine sarılarak teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: