Doyğun’dan Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’ne Ziyaret

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan Doyğun, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek...

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan Doyğun, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Öztabak tarafından karşılanan Meclis Başkanı Doyğun, kurum bünyesinde görev yapan personelle tek tek tanıştı. Başkan Doyğun’a daha sonra acil durumlarda kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Kaza, deprem, sel, boğulma gibi olaylarda nasıl müdahale ettiklerini ve kullandıkları ekipmanları tek tek tanıtan İl Müdürü Öztabak, araçlarla ilgili de bilgiler verdi. Hizmet binası olarak 2 ayrı yerde hizmet ettiklerini ve İl Afet ve Acil Durum binasının normal bir apartman olarak inşa edildiğini ve eski olduğunu söyleyen Öztabak, dalış aracı ve dağ arama kurtarmalarında kullanılacak 4x4 arazi vitesli araç ve ekipmanlara daha ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Kuruldukları günden beri il genelinde ve çevre illerde birçok olaya müdahale ettiklerini sözlerine ekleyen Öztabak, çevre illerdeki olaylara da çağrıldıklarını ifade etti. Son olarak Beyşehir Gölü’ndeki bir boğulma olayına ekiplerin gittiğini açıklayan Öztabak, “Bizim de sorumluluk alanımızda ve çevre illerimizde birçok göl, gölet, baraj bulunuyor. 4 kişilik bir dalgıç ekibi var Aksaray’ımızda. Ancak araç ve ekipmanlarımızda eksiklikler bulunmakta. Kullanacağımız araç ve ekipmanların alımı için talepte bulunduk’’ dedi. Öztabak ayrıca Aksaray ve çevre illerin dağ çemberi dahilinde olması nedeniyle bu bölgelerde sık sık dağ kazaları meydana geldiğini belirterek, “Müdürlüğümüz bünyesinde gönüllüler dahil olmak üzere 9 kişiden oluşan bir dağ arama kurtarma ekibi bulunmakta olup, Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan almış oldukları eğitimlerle doğal afetlere müdahale eden, tecrübesini, birçok kurtarma da gösteren arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan aletlerin tümünü kullanabilen, aynı zamanda kullanılan aletlerin bakımını da yapıp, tümünü söküp takabilen ve yapmış oldukları başarılı çalışmalar ülkenin dört bir tarafında dikkat çeken bir ekibimiz var" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Meclis Başkanı Doyğun da, kısa sürede heyelan, trafik kazası, boğulma ve dağ kazaları olaylarında görev alan personeli tebrik etti. Afet ve kazaların ne zaman ve nerede gerçekleşeceğinin bilinmediğini belirten Başkan Doyğun, “Ancak afet ve kazalar yaşanmadan önce toplum düzeyinde alacağımız önlemler ile bilgili, bilinçli, sorumluluk ve duyarlılık sahibi bir toplum oluşturarak, afet yönetim ve müdahale kapasitemizi geliştirerek, afetlere karşı alınabilecek en etkili risk azaltma yöntemini uygulamamız gerekmektedir. Müdürlüğün ihtiyaç duyduğu ekipmanların alımında İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşen ne varsa yardımcı olacağız. Tüm kurumların acil olaylarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışılması gerekiyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: