DP adayı Çağrı Erhan: 'Emanetçi değilim'

Ankara - DP Genel Başkan Adayı Çağrı Erhan, genel başkan seçilmesi durumunda Demokrat Parti'nin (DP) yeni dönemde, köklerinden kopmadan ihmal ettiği, ulaşmakta zorluk çektiği kentli kesime de ulaşacağını söyledi.

Erhan, düzenlediği basın toplantısında, genel başkan olması durumda hedeflerini açıkladı. DP'de öncekinden daha geniş bir istişare ve iletişim kanalının daima açık tutulacağını belirten Erhan, DP'nin zamanla geleneksel politikalar ile yeni siyaset arasındaki bağlantıyı kaybettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

DP'nin yeni dönemde, "köklerinden kopmadan, köylü ve tarım kesimini unutmadan, ihmal ettiği, ulaşmakta zorluk çektiği kentli kesime de ulaşacağını" ifade eden Erhan, "Gençlere ve kadınlara ulaşmamız gerekiyor. 1950'lerden beri bu kesimleri ihmal ettik" dedi.

Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin bir yanda teşkilat mensupları bir yanda da genç, dinamik, kariyer sahibi, misyona inanmış kişilerden oluşacağını belirten Erhan, "kısa vadede DP'yi dağınık ve parçalanmış görüntüden kurtaracaklarını, orta vadede 'ABD'den iktidara herkesin müdahil olduğu bir süreçte gerçekleştirilemeyen merkez sağı yeniden toparlayacaklarını' ve uzun vadede iktidarın alternatifi bir parti oluşturacaklarını, ilk seçimlerde DP'yi iktidar yapacaklarını" savundu.

"Genel başkanlık emanetinin sadece genel kurula ait olduğunu" ifade eden Erhan, "genel başkanlık koltuğunun kimsenin babasının malı" olmadığını kaydetti. Erhan, "Kongrede sadece genel başkan seçilmeyecek bu ülkeye bir başbakan adayı seçilecek" dedi.