DP, Anavatanlıları tek tek üye yapacak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DP’yi, bütünleşme kongresinde kabul ettiği tüzük nedeniyle uyarınca, DP Anavatan Partilileri “toplu olarak” değil tek tek üye yapmaya karar verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, DP’yi, bütünleşme kongresinde kabul ettiği tüzük nedeniyle uyarmasının ardından, partide üye çalışmaları yeniden hız kazandı.

ANKA’ya konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başsavcılığın kendilerini, Anavatan Partisi ile bütünleşme kongresinin ardından oluşturulan tüzüğün 5. maddesi nedeniyle uyardığını, ancak tüzük değişikliğine gerek olmadığını söyledi. Çıray, bütünleşme kongresinin ardından Anavatan Partisi üyelerinin tamamının, DP’ye üye kabul edildiğini belirterek, Başsavcılığın bu noktada devreye girdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Başsavcılığın, üye kayıtlarının yerinde, yani il ve ilçelerde yapılması gerektiği konusunda uyardığını anlatan Çıray, “Bu doğrultuda, üye kayıtlarımızı il ve ilçelerde yenileyeceğiz. Bu arkadaşların büyük kongrede oy kullanmasını istiyoruz. Bir ay içinde bunu tamamlayacağız” dedi.

DP, bütünleşmenin ardından ilk Olağan Kongresini Kasım ayında yapmayı planlıyor.