DP Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Kürtaj konusu, kendileriyle çelişen bir mesele haline geldi. 2005 yılında TCK'nın 99. Maddesi'nde

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Kürtaj konusu, kendileriyle çelişen bir mesele haline geldi. 2005 yılında TCK'nın 99. Maddesi'nde yaptıkları değişiklikleri bugün inkar eden bir söylem içerisindeler" dedi.

Uysal, Adana'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, basın mensuplarının son günlerde kürtajla ilgili yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine, Türkiye'nin gerçek gündeminin tartışılmaması için farklı zaman ve platformlarda tartışılması gereken konuların iktidar ve muhalefet tarafından sanal bir zıtlaşma ile gündeme getirildiğini savundu.

Reklam
Reklam

"Kürtaj konusu, kendileriyle çelişen bir mesele haline geldi. 2005 yılında TCK'nın 99. Maddesi'nde yaptıkları değişiklikleri bugün inkar eden bir söylem içerisindeler" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Önce AB uyum sürecinde yaptıkları değişiklere dönüp bakarlarsa, bu meselenin ne olduğu ortaya çıkar. Özellikle Hristiyan aleminde ve batılı ülkelerde Katolik ve Protestan mezheplerinin kendi aralarındaki mücadelede, kürtaj en belirleyici hususlardan birisidir. Elbette dini ve tıbbi boyutu vardır. Herhalde en sağlıklı açıklamayı, Sayın Sağlık Bakanı yaptı. Ama iktidar, Türkiye'nin önüne getirmeyi düşündüğü yasayı detaylı ve net şekilde ortaya koymalı, kürtaj hakkı tamamen mi yasaklanacak, yoksa tıbbi gerekçeler dışında belli bir ay tahdidi mi konulacak, bu net şekilde belli olmalı."

Uysal, bir soru üzerine 27 Mayıs darbesiyle TSK'nın içinde öbeklenmiş bir cunta anlayışının bugünlere kadar geldiğinin görüldüğünü söyledi.

Ümitlerinin, darbelerin sonuna kadar soruşturulması ve bu niyette olan bazı kişiler varsa, onların da gözlerinin korkutulması olduğunu vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin kendi yasaları, anayasası, oluşturulan siyasi kültür ve toplumu içerisinde hiçbir zaman karşılığı olmayan bu darbe anlayışının, Türk milletinin göz bebeği, 'Peygamber Ocağı' olarak gördüğü TSK'nın içinden çıkartılması, hiçbir ferdin askerlik faaliyeti dışında böyle hezeyanların içine düşmeyeceği bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi gerekmekte."

Harp akademilerindeki müfredat dahilinde verilen eğitimde bir darbe anlayışının bulunmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Uysal, şunları söyledi:

"Ama bunlara rağmen, birtakım zihniyetlerin kişilerle beraber öbeklendiği ortada. TBMM'de kurulan komisyonun başkanının böyle bir düşüncesi varsa, bizim beklentimiz elbette bir an önce somut şekilde gereğini yapmalarıdır. Türkiye'de böyle bir meselenin gündeme gelmemesi gerekir ve Türkiye bu noktaya ulaşmalıdır. Bütün millet bunun bedelini ödemiştir, en fazla da TSK yara almaktadır. Bizce TSK ile bu zihniyet sahipleri ayrıştırılmalıdır. Yapılan yanlışları bir kuruma mal edersek, Türkiye kendi ayağına kurşun sıkar hale gelebilir. Bu konuda yürüyen davalar da en kısa sürede sonuçlandırılmalıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: