DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Ne yazık ki bir başbakanın bile sabah uyandığında başına neler geleceğinden emin olmadığı bir Türkiye'de yaşıyoruz"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Ne yazık ki bir başbakanın bile sabah uyandığında başına neler geleceğinden emin olmadığı bir Türkiye'de yaşıyoruz" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olan Aytaç Durak'ın, merkez Seyhan ilçesindeki seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Uysal, Türkiye'nin siyasal anlamda yeni bir evreye girdiğini, bir ara dönem yaşadığını söyledi. Bugünlerde hukukun askıya alındığını ve yarınlarından emin olunmayan bir dönemin yaşandığını savunan Uysal, şöyle konuştu: "Ne yazık ki bir başbakanın bile sabah uyandığında başına neler geleceğinden emin olmadığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Taşların yerli yerine oturması adına, sıfırdan bir Adana için atılan bu ilk adım çok önemli. Yarınımızı inşa etmek adına, bu yerel seçimlerin önemli bir adım olduğu kanaatindeyim. Hepimizin beslendiği, teneffüs ettiği fikriyat ortadadır. Önümüzdeki dönem, Türkiye kendisine ya yeni bir rol tarifi yapacak ya yeni bir mutabakat ikliminde, herkesin, temel hak ve hürriyetlerden başlayarak teminat altına alındığı, eşit fırsatlara sahip olduğu, ülkenin refahının eşit bir şekilde paylaşıldığı yeni bir Türkiye'ye geçeceğiz ya da bugün ithamlarla karşı karşıya kaldığımız coğrafyamızda, bölgemizde değişen şartlarla beraber Avrupa Birliği ile müzakere süreçlerini yürüten bu ülkenin, bu haktan bile mahrum kalabileceği, bu bölgenin içine düştüğü bu sarmalın içine Türkiye'nin de düşürülme riskiyle karşı karşıya kaldığımızı, kalabileceğimizi düşünüyorum." Durak'ın, seçimi kazanacağına inandığını ifade eden Uysal, Adana'daki teşkilatlarının, ellerinden gelen tüm gayretle onu destekleyeceğini sözlerine ekledi. DP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sitemkar Bolsoy, Durak'ı desteklemek için adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: