DP Genel Başkanı Uysal Adana’da

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2 günlük ziyaret için geldiği Adana’nın ekonomisinin nabzını tuttu.

Uysal, Adana Valiliği, Adana Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Çiftçiler Birliği ile Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi, önerilerini aktardı.

Uysal, Adana’nın Türk ekonomisinde ayrıcalıklı bir yeri olmasına karşılık, yeni teşvik yasasında mağdur edildiğini belirterek Adanalı sanayici ve işadamlarını dünya ile giriştiği rekabette önünün açılması gerektiğini, köylünün ise artık yok sayıldığını, çiftçiliğin durumunun işler acısı olduğunu belirtti.

ADANA – Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Adana ekonomisini nabzını tuttu. 6 Mayıs’ta Genel Başkan seçilmesinden sonra ilk ziyaretini Adana’ya gerçekleştiren Uysal, partililer tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Reklam
Reklam

Şakirpaşa Havaalanı’ndan Adana Valiliği’ne geçen ve Vali Coş’u ziyaret eden Uysal’ın sonraki durağı Adana Sanayi Odası oldu. Burada sanayicilerin sorun ve istekleri hakkında bilgi alan Uysal, daha sonra Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnafın dert ve dileklerini dinledi.

İş dünyasını ve meslek örgütleri ziyaretini Adana Çiftçiler Birliği ile sürdüren Uysal’a burada Birlik yöneticileri tarafından brifing verildi. Genel Başkan Uysal, çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, gelir dağılımı tablosunda çiftçilerimizin en alttaki yüzde 20’lik kesime indirildiğini ve köylünün sosyal yardıma muhtaç hale getirildiğini ifade ederek, “Demokrat Partimizin yeniden köylülerin yanı başında olacağı, çiftçinin alınterinin hakkını alacağı günler uzak değildir” dedi. Uysal, konuşmasında şunları söyledi:

“Günümüzde çiftçiliğin ve hayvancılığın düştüğü durum içler acısıdır. Adeta köylü yok sayılmaktadır. Girdi fiyatlarındaki olağanüstü artışlarla tarlasını ekemeyen, borç batağında kıvranan köylümüzü patlama noktasına getirmiştir.

Reklam
Reklam

‘Şehirde ne varsa köyde o olacak’ sloganıyla ete kemiğe bürünen demokrat politikalardan uzaklaşılması, milletin efendisi olan köylüyü gün geçtikçe köleliğe götürmektedir.

Demokrat Parti’nin iktidara gelişini de kutladığımız bugün, sadece bir örneğin dahi çiftçimize zihniyetleri kıyaslaması bakımından yardımcı olacağını sanıyorum.

Demokrat Parti’nin iktidar olduğu 10 yıllık dönemde bitkisel üretimin 15,7 milyon tondan 35 milyon tona çıkarılmış olması, yüzde 123 oranında bir artışla tarihi bir dünya rekoru kırmıştır. Bugün bu oran son 10 yıl için ise yüzde 5’tir.

Sadece bu örnek dahi Demokrat Parti’nin, tarımsal kalkınmazın da “tartışmasız tek sahibi” olduğunu ortaya koymaktadır.

AKP iktidarında “Tarım Destekleme Ödemeleri”ndeki usulsüzlük ve yolsuzluk oranlarının 2010 itibariyle yüzde 60 oranında artmış olduğunu Emniyet Genel Müdürlüğü’nün raporlarında görebilirsiniz.

İnşallah alın teri hırsızlarıyla da hesaplaşacağımız günler gelecektir. Köylünün yeniden milletin efendisi olacağı günler yakındır. Demokrat Partimiz yeniden köylümüzün yanı başında olacağı, çiftçinin alın terinin hakkını alacağı günler uzak değildir. . Demokrat Parti iktidarıyla öz vatanlarında garip bırakılmış köylümüz, layık olduğu noktaya mutlaka ulaşacaktır. Köylümüzün yeniden karnı tok, sırtı pek, göğsünü gere gere “köylüyüm” diyeceği günler geri gelecektir.”

Reklam
Reklam

Uysal, çiftçilerle yaptığı toplantının ardından Adana Ticaret Odası’na geçerek Meclis toplantısına katıldı. ATO meclis üyeleri ilk kez bir meclis toplantısında sorun ve isteklerini bir genel başkana aktarma fırsatı buldu. ATO üyelerinin dertlerini dinleyen Uysal, Adana’nın her zaman Türkiye ekonomisinde ayrıcalıklı yeri olduğunu, Türk ekonomisinin lokomotif kenti olduğunu belirtti.

AKP iktidarının Adana’ya üvey evlat muamelesi yaptığını kaydeden Uysal, bu anlayışın yeni teşvik yasasında bir kez daha kendini gösterdiğini ve Adana’’nın mağdur edildiğini söyledi. Uysal, Adanalı sanayici ve işadamlarının dünya çapında giriştiği rekabette devleti mutlaka yanında görmesi, önünü açacak önlemlerin zaman geçirmeden alınması gerektiğini kaydetti.

İlk gün ziyaretlerini İmamoğlu Belediyesini ziyaret ederek Demokrat Partili Başkan Kadir Altınköse ile görüşerek tamamlayan Uysal, bugün de önce basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi ile Seyhan Ziraat Odası’nı ziyaret edecek olan Uysal, Merkez Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra Adana Ticaret Borsası’na geçecek. İl binasına partililerle sohbet edecek olan Uysal, Akdeniz TV’de canlı yayına katıldıktan sonra Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı’ndaki işyerlerini gezecek. Uysal akşam 20.40’da uçakla Ankara’ya dönecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: