DP Genel Başkanı Uysal: "Milletimizin Beklentisi Kısır Tartışmaların Dışınaçıkarak, Kendi Meselelerini Çözen Bir Sistem Değişikliğidir"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir" dedi.

Uysal, kent merkezindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin büyüklüğünü her vesile ile farklı siyasi organizasyonlar da olsa herkesin kabul ettiğini ifade ederek, "Bu büyüklüğe yaraşır siyaseti ortaya koyduğumuz zaman bugünkü kronikleşen meseleleri çözebiliriz. Yeter ki amaca uygun araçları, amaca uygun siyaseti sonuç alacak bir şekilde ortaya koyalım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Bugün Türkiye'de var olan geçerli siyasal sistemin, Türkiye'nin meselelerini bir sistem dahilinde çözmede yetersiz kaldığını" iddia eden Uysal, şöyle devam etti:

"Bu anlamda yeniden siyasi, iktisadi bütünleşmeyi sağlayacak bir anlayış ve kucaklayıcı mantığı Türkiye'nin önüne koyacak bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Demokrat Parti olarak biz bugün iktidar ile ilgili değerlendirmelerimizi bir hasımlık içerisinde değil ama siyasetin meşru çizgileri içerisinde bir rekabet parantezi aralığında görerek siyasetimizi ortaya koymanın çabası içerisindeyiz. Türkiye'nin ve dünyanın değişen şartlarını iyi anlayarak gücünün, kudretin farkında olan bir potansiyeli ortaya çıkaracak bir aklı ortaya koymak ülkenin en önemli meselesidir. Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir."

Gültekin Uysal, Türkiye'de uzun süredir bekletilen bir anayasa değişikliği meselesi olduğunu belirterek, bu gidişle, bu uzlaşmayla, yeni bir anayasanın çıkmayacağını savundu.

Reklam
Reklam

Uysal, Türkiye'de son 50 yılda önemli sıçrama hamleleri yapıldığını, ama bugün hala yapılacak önemli atılımlar olduğunu da kaydetti.

Türkiye'nin uzunca yıldır terörle mücadele ettiğini de söyleyen Uysal, "Bulunduğumuz nokta itibariyle siyasi iktidarlar terörü hoş göremez, terör konusuna tereddüt ile bakamaz" diye konuştu.

Muhabir: Zafer Sel / Tuncay Bekar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: