DP Genel Başkanı Uysal: "Türkiye'ye Yakışır Bir Şekilde Davranılırsa Kimse Ülke Topraklarına Kem Gözle Bakamaz"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'ye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'ye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz" dedi.

Uysal, 7. Tarih ve Kültür Festivali'ne katılmak için geldiği Kırklareli'nin Vize ilçesinde, Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve partililer tarafından karşılandı.

Uysal, ilçe merkezindeki bir parkta vatandaşlara yaptığı konuşmada, Trakya'nın elindeki güç ve kaynak ile Anadolu'nun da kalkınacağını belirtti.

"Önemli olan elimizdeki gücü ilerilere taşıyarak sıçramaktır" diyen Uysal, "Biz de geçmişten bugüne Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için bu gücün, sıçrayışın mücadelesini veriyoruz. Menderes'ten başlayarak birçok büyüğümüz zor şartlara rağmen önemli birikimlerini büyük atılımlara çevirmenin arayışı içerisinde olmuştur. Ülkemiz yıllardır katettiği yolda önemli mesafeler almıştır. Bu mesafede milletimize, vatanımıza ve insanlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza başka ülkelere gittiklerinde gıptayla bakılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu ülke olarak yapabilecek gücümüz vardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de, birlik ve bütünlüğün ortaya konulduğu, bir siyaset anlayışının sergilenmesi gerektiğini ifade eden Uysal, "Türkiye sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Bölgemizde pek çok hadise oluyor. Bilinmelidir ki terörle 'part time' mücadele edildiğinde, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlayabilme imkanı yoktur. Türkiye'ye yakışır bir şekilde davranılırsa kimse ülke topraklarına kem gözle bakamaz" dedi.

Daha sonra DP Genel Başkanı Uysal, Vize Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Yılmaz, partililer, halk oyunları ekibi ve Romanya'dan gelen gösteri grubunun oluşturduğu kortej, Atatürk Caddesi'ndeki festival alanına yürüdü.

Uysal, burada festival ateşinin yakarak "7. Tarih ve Kültür Festivali'ni" başlattı.

2 gün sürecek festival kapsamında çeşitli yarışmalar, gösteriler ve konserler düzenlenecek.

Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz