Dp Genel Başkanı Uysal'dan 'gezi Parkı' Değerlendirmesi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gezi Parkı olaylarını tek bir siyasi partinin ambleminin...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gezi Parkı olaylarını tek bir siyasi partinin ambleminin altına sığdırma çabalarını doğru bulmadığını ifade ederek, “İnsanların bu tepkisi sadece hükümete değil, başta mecliste bulunan muhalefet partilerine ve sonrasında da topyekun siyasal sistemedir” dedi.

Bir takım gezi ve toplantılara katılmak üzere Mersin'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Uysal, Türkiye’nin önemli mesafeler aldığını belirtti. Ama bu alınan mesafelerin yanında halen pek çok giderilmesi gereken mesafe olduğunu kaydeden Uysal, “Türkiye'nin hem sahip olduğu nüfus potansiyeli, hem de bulunduğu coğrafyayı, bir yandan kader ve beraberinde de bir fırsat olarak görüyoruz. Bu avantajları değerlendirme noktasında muzdaripliklerin olduğunu biliyoruz. Ama bir yanda bu muzdariplikler varken, diğer tarafta da her dakika çatışmaların tetiklenebildiği coğrafyanın göbeğinde bulunmasından dolayı da, bu çatışmaların zaman zaman olumsuz yönlerinin başta bu bölgelerimizde olmak üzere, topyekun ülkemize de yansıdığını biliyoruz. O nedenle Türkiye’nin kendi önceliklerini doğru parametreler, doğru ölçüler üzerinden tanımlaması ve icra etmesi gerekir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“GEZİ PARKI OLAYLARINI TEK BİR SİYASİ PARTİNİN AMBLEMİ ALTINA SIĞDIRMAK YANLIŞ”

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili de düşüncelerini aktaran Uysal, “Gezi Parkı olaylarını partilerin amblemlerinin altına sığdırma çabalarını çok kasıtlı bir gayret olarak değerlendiriyorum. Orada bir takım marjinal örgütlerin, geçmişten bugüne kadrolu protestocu olarak Taksim’de bulunan örgütlerin dışında insanlar olduğunu düşünüyorum. Belki 4., 5. kademede partilerin olduğunu düşünüyorum. Orada bir ruh var. Sadece Taksim'de değil, Türkiye'de 81 vilayet içerisinde 67-68 vilayette aynı anda yayılan ortak bir tepkinin adı olarak Taksim anıtlaşmıştır, milletimizin önünde durmaktadır” şeklinde konuştu.

"27 MAYIS ÖNCESİ OLAYLAR ÇOK ORGANİZE YAPILMIŞTI"

Taksim olaylarını, 27 Mayıs öncesindeki olaylarla özdeşleştirmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “27 Mayıs öncesi olaylar çok organize yapılmıştı. 27 Mayıs öncesi çok organize yapılanlarla; çok spontane şekilde halkın ortak iradesi olarak, Türk milletinin ortalamasını karakterize eden bir yapıyı, dar bir parti parantezine almamakta büyük fayda olduğunun kanaatindeyim. Buradaki ortak tepki öncelikle Sayın Başbakana, sonra hükümetine ve partisine olmakla beraber, başta ana muhalefet ve meclisteki muhalefet partilerine ve sonrasında topyekun siyasal sistemedir. O açıdan baktığımızda hadisenin derinliğinde örselenen, refahtan istediği anlamda pay alamayan kitlelerin taleplerinden tutalım, Türkiye'de hiçleştirilen, yok sayılan, ötekileştirilen pek çok unsurun ortak sesi olarak yankılanan bir feryattır aslında. O anlamda hadiseyi dar bir parantezde değerlendirerek meseleyi daraltmanın da çok doğru bir tanım olmayacağı kanaatimdeyim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: