Dp İl Başkanı'ndan, ''ayasofya'da İbadet'' Önerisi

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, ''Ayasofya meselesi gerçekten önemli ve sembolik anlamı...

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, ''Ayasofya meselesi gerçekten önemli ve sembolik anlamı büyük olan bir meseledir. Vakfiye'deki amacına uygun olarak ibadete açılmalıdır'' dedi.

Özbakkal, yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın, İstanbul'un fethinin bir sembolü olduğunu vurgulayarak, ''İslâm hukuku; 'İslâm toprağı değilse, fethedilen topraklardaki en büyük ibadethanenin hemen camiye çevrilmesini' öngörür ki, bu açıdan Ayasofya, Fatih Sultan Mehmed’in fetih hakkı olarak mülkiyetini alıp, vakfedip camiye dönüştürdüğü; daha sonraki yıllarda ise eklentileri ve müştemilatı ile İslâm mimarisinin en görkemli eserlerinden biri haline gelen bir mukaddes mekândır. Bu mekân fetih öncesi kilise iken de, fetih sonrası cami iken de ibadet için tahsis edilmiştir. Tabiî olarak da ibadet dışı bir amaçla kullanılması uygun değildir. Vakfiyedeki amacına, statüsüne uygun olarak değerlendirilmesi ve fiilî vaziyetin sona erdirilerek milletin gönlünün hoş edilmesi lazımdır'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: