DP Konya İl Kongresi kararları iptal edildi

Demokrat Parti (DP) Konya İl Kongresi kararları, eski İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya ve arkadaşları...

Demokrat Parti (DP) Konya İl Kongresi kararları, eski İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya ve arkadaşları tarafından İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu iptal edildi.

YSK'nın verdiği iptal kararıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen DP Konya eski il başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, "26 şubatta bir il kongresi yapıldı. Ben ve arkadaşlarım bu kanunsuz kongreyi yargıya taşıyarak kongreyi iptal ettirdik. Parti tüzüğünün 37. maddesine aykırı bir şekilde büyük kongre delegelerinin değiştirildiği il kongresi tamamen kanunsuz ve sadece 13 Mayıs 2012 genel merkez kongresinin delege yapısını değiştirmeye yönelik bir çabaydı." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

YSK'nın yaptıkları başvuruyu yerinde görerek 26 Şubat'ta yapılan Konya il kongresini iptal ettiğini belirten Çiftkaya, "Bizim partimizle ve teşkilatlarında görevli arkadaşlarımızla bir problemimiz yoktur. Yaptığımız bir hukuk mücadelesidir, keyfiliğe karşı bir duruş sergilemektir. Yanlış hesap adil yargıdan dönmüştür." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz