DP lideri Zeybek: Başbakan PKK’yı Kürtlerin temsilcisi gibi görüyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK terör örgütünü Kürtlerin...

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK terör örgütünü Kürtlerin bir temsilcisi gibi gördüğünü öne sürdü. Erdoğan'ın "Bayramdan sonra sınır ötesi operasyon yaparız" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren Zeybek, "Başbakan bu sözleriyle PKK'ya 'Size Ramazan ayında ve bayram tatilinde karışmayacağız. İstediğinizi yapmakta serbestsiniz' şeklinde mesaj gönderdiğini iddia etti.
DP Lideri Namık Kemal Zeybek, Gaziantep'te partilileriyle iftar yemeğinde buluştu. Partililerine hitap eden Zeybek, hükümeti sert bir dille eleştirdi. AK Parti’nin dış güçler tarafından kurdurulan bir parti olduğunu savunan Zeybek, "Bu partinin kökü yoktur. Biraz Özal'dan, biraz Menderes'ten bir şeyler almaya çalışmaktadır. Aldıkları yüzde 45 oyun yüzde 40'ı bizim oylarımızdır. Sadece yüzde 5'i milli görüşten gelen oylardır. Türkiye'nin en köklü partisi Demokrat Parti'dir. Bizim emanet oylarımız tekrar bize dönecektir. Türk siyasi tarihini incelediğinizde de bu gerçeği göreceksiniz. Emanet oylarımız mutlaka dönecek. Kökü olmayan AK Parti, yüzde 5 oy oranında kalacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

PKK'YI MUHATAP KABUL ETTİLER
Hükümetin terör politikasını sert cümlelerle eleştiren Zeybek, "Bu iktidar, PKK'yı benim Kürt kardeşlerimin bir temsilcisi gibi görüyor. Onlarla pazarlık masasına oturarak meşrulaştırıyor. Dolaylı dolaysız, bazen gizli, bazen de açık şekilde örgüt yöneticileriyle görüşmeler yapıyor. PKK, terör örgütüdür. Her gün askerlerimiz şehit ediliyor. Ama Başbakan ortaya çıkıp 'Biz size Ramazan ayında karışmayacağız' diyor. Ardından 'Bayram tatili var. bayramda da karışmayacağız. Bu sürede istediğinizi yapmakta serbestsiniz' diyor. Böyle bir mantık olabilir mi?" şeklinde konuştu.

TÜRK ORDUSUNU MACERAYA SOKMAK İSTİYORLAR
Zeybek, Suriye politikasının da yanlışlarla dolu olduğunu ifade ederek, "Batı basınında her gün Türk askerinin Suriye'ye girmesi yönünde maksatlı haberler yapılıyor. Buradaki senaryo Türkiye'yi Suriye ile savaşın içerisine sokmak. Başbakan'a kalsa bir gün bile durmayacak ve savaşacak. Ama inanıyorum ki yanında bu işlerden anlayan tecrübeli isimler vardır. Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi yapılacak en büyük hata olur." diye konuştu.
Gaziantep'in çok önemli bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan Namık Kemal Zeybek, "Eğer bugün gerek Gaziantep, gerekse Türkiye sanayileşmede bir başarı elde etmişse bunda en büyük pay bizim iktidarlarımız döneminde alınan kararlardır. DP'nin destekleri olmasaydı, temeli biz atmasaydık sanayici perişan olurdu. AK Parti hükümetinin ekonomik sistemi çökmeye mahkumdur." dedi.

Reklam
Reklam

ERKEN SEÇİM OLABİLİR
Zeybek, teşkilatından çok çalışmalarını isteyerek, "2,5 yıl sonra mahalli seçimler var. Büyük ihtimalle genel seçim ile birleştirip iki seçimi birlikte yapacaklar. Biz çok çalışarak kendimizi en iyi şekilde ifade ederek bu seçime hazırlanmalıyız. 12 Haziran seçiminde yeni göreve gelmiş bir genel başkan olarak kendimizi yeterince halka anlatamadık. Bunu kabul ediyoruz. Benim genel başkan olduğumdan bile haberi olmayan vatandaşlar vardı. Ayrıca bir kesim bizim barajı geçemeyeceğimiz inancını yerleştirmeye çalıştı. 1 yıl daha süremiz olsaydı bu seçimin sonucu daha farklı olurdu." dedi.
Namık Kemal Zeybek iftar yemeğinin ardından parti yöneticileriyle özel bir toplantı yaptı. Zeybek, uçakla Gaziantep'ten ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz