DP mazbatasını yarın alıyor

Demokrat Parti yeni yönetimi, Cumartesi günü yapılan Anavatan Partisi ile bütünleşme kongresinin ardından mazbatasını yarın alıyor.

ANKARA (ANKA)- Demokrat Parti yeni yönetimi, Cumartesi günü yapılan Anavatan Partisi ile bütünleşme kongresinin ardından mazbatasını yarın alıyor. Böylece, Anavatan Partisi’nin itilaf olduğu DP artık adını hukuken resmileştirmiş olacak. DP’nin yeni tüzüğünde, başta Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz olmak üzere Genel İdare Kurulu üye sayısının 100 kişiye çıkarılması, Başkanlık Divanına Genel Başkan Vekilliğinin eklenmesi gibi değişiklikler göze çarpsa da, ANAVATAN’ın tüm mal varlığının alacak ve borçlarıyla birlikte DP’ye geçmiş olması yeni soruları da beraberinde getiriyor.

Reklam
Reklam

DP yeni üyeleriyle birlikte ilk GİK toplantısını bu hafta içinde yapmayı planlıyor. GİK toplantısının ardından bazı konuların da netlik kazanması bekleniyor. Ancak, Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’un Genel Başkan Vekili seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. DP yeni dönem çalışmalarını ise, Akay’daki ve Anavatan Partisi’nin merkez binası olmak üzere 2 bina da birden yürütmeyi hedefliyor.

DP Anavatan Partisi'nin Turgut Özal döneminde yapılan Balgat'taki genel merkezi daha çok, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları olmak üzere AR-GE çalışmaları için kullanacak. Binada bulunan Turgut Özal Köşesi ise korunacak.

-HAZİNE BORCU-

Birleşme sonucu Anavatan Partisi’nin tüm mal varlığının alacak ve borçlarıyla birlikte DP’ye geçmiş olması, yeni soruları da beraberinde getiriyor.

Anavatan Partisi, Erkan Mumcu'nun genel başkan olduğu döneminde Hazine'den parti yardımı alınmıştı ancak, hazine yasa değişikliğinin getirdiği sonuç nedeniyle aldığı yardımı geri istedi. Arap saçına dönen hukuki süreç hala devam ederken, hazine yardımını geri ödemeyen Anavatan Partisi ile ilgili yargılama da henüz bitmedi.

Reklam
Reklam

-İSTANBUL İL BİNASI’NDA İNCELEME SÜRÜYOR

Öte yandan Anavatan Partisi İstanbul İl Binasının satışına ilişkin iddialar da hala gündemdekini yerini koruyor. Bundan sonra satışla ilgili her türlü hukuki sorumluluk da DP’nin üzerine geçmiş bulunuyor.

Anavatan Partisi İstanbul İl Binasının fiyatının altında bir değere satıldığı iddia edilmiş, gazetede çıkan iddialar üzerine de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlatmıştı.

Binayla ilgili hukuki süreç devam ederken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili hala incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi.

ANKA