DP’de genel başkan gerginliği

DP ile Anavatan Partisi arasında, birleşme protokolünün geçersiz sayılması nedeniyle olağanüstü kongreye gidecek olan DP’de genel başkanlık sancısı yaşanıyor.

ANKARA (ANKA) - DP ile Anavatan Partisi arasında, birleşme kongresinin ardından yapılan protokolün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca geçersiz sayılması nedeniyle olağanüstü kongreye gidecek olan DP’de genel başkanlık sancısı yaşanıyor.

DP Genel İdare Kurulu üyeleri, 12 Haziran Cumartesi günü olağanüstü kongre yapılması kararı aldı. ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Genel İdare Kurulu toplantısında kongerede tüzük değişikliğinin yanı sıra genel başkan seçimi de gündeme geldi. DP’de, Anavatan kanadı, olağanüstü toplanacak kongrede sadece tüzük değil, genel başkanlık seçiminin de yapılmasını önerdi. Söz konusu öneriyi eski Başbakanlardan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz yaptı.

Reklam
Reklam

Genel İdare Kurulu’nda Yılmaz’ın bu önerisi tartışmaya açılınca DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un, “o zaman istifa ediyorum” dediği öğrenildi. Cindoruk’un bu sözlerini toplantı salonunda bulunan üyeler alkışla karşılık verince şaşkınlığı gizlemeyen Cindoruk karından vazgeçerek, “hayır, etmiyorum” dedi. Genel İdare Kurulu’nda Yılmaz’ın önerisi üzerine olağanüstü kongrede genel başkanlık ve yönetim organları içinde seçim yapılması kararı alındı.

Buna göre, DP’nin 12 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü kongresinde, Cindoruk da aday olacak. Cindoruk’un adaylığının karşına Anavatan kökenlilerin de aday çıkarması bekleniyor.