Dpü Besyo Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı için...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı için yapacağı sınavlara 1156 öğrenci müracaat etti.

DPÜ BESYO Müdürü Prof.Dr.Arslan Kalkavan, 1994 başlayan özel yetenek sınavlarının 20.sini düzenlediklerini belirterek, özel yetenek sınavlarına bin 156 öğrencinin müracaat ettiğini söyledi. Dumlupınar Üniversitesi Germiyan Yerleşkesinde başlayan özel yetenek sınavları öncesi konuşan Prof.Dr.Arslan Kalkavan, son yıllarda açılan üniversiteler ve artan üniversite kontenjanı yanında spor eğitimi veren okul sayısındaki artış ile Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği atamalarındaki kontenjan kısıtlaması nedeniyle bölümlere başvurusu sayısının her geçen gün düşüş gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Prof.Dr.Arslan Kalkavan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Yüksekokulumuzda akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginleşmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi, üniversite takımlarımızın ulusal düzeydeki başarıları, milli sporcularımızın Dünya, Olimpiyat, Avrupa Şampiyonaları ve Akdeniz, Karadeniz oyunlarında kazandıkları madalyalar ve özgün sınav sisteminin etkilerinden dolayı yüksekokulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır. Sınavlarımıza yurdumuzun hemen hemen tim illerinden adayların müracaat etmeleri doğru, güvenilir ve objektif sınav yaptığımızı göstermektedir.”

32 MİLLİ SPORCU

Prof.Dr.Arslan Kalkavan yapılacak sınava 81 ilden 202’si kız, 954 erkek olmak üzere toplam bin 156 öğrencinin müracaat ettiğini, 15 kız 17 erkek olmak üzere 32 milli sporcunun da DPÜ BESYO’yu tercih ettiğini söyledi.

Prof.Dr. Arslan Kalkavan, sınavın adil ve güvenilir bir biçimde yapılması için gerekli her türlü hazırlığı yaptıklarını ifade ederek sınavalar ile ilgili bilgiler verdi ve sınavların en iyi yapılması için üniversitenin imkanlarını sunan Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan’a , üniversite yönetimine, fedakarlıkla sınavların gerçekleşmesi için çaba gösterecek olan akademik ve idari personele teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Öğrencilere özel yetenek sınavlarında başarılar dileyen Prof.Dr.Arslan Kalkavan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na özel yetenek sınavları sonunda 86’sı kız, 194’ü erkek olmak üzere 280 öğrenci alınacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmanın ardından özel etenek sınavları Dumlupınar Üniversitesi Germiyen Yerleşkesinde başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz