DPÜ Emet Meslek Yüksekokulu'na Yeni Programlar

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, iki program açılması için Rektörlüğe başvurdu.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, iki program açılması için Rektörlüğe başvurdu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Cem Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut İşletme Bölümü için Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı ile Maliye Programı açılması için başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Türkiye'deki 62 meslek yüksekokulunda Maliye Programı bulunduğunu ve toplam öğrenci sayısının 3 bin 155 olduğunu belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Maliye Programından mezun olanlar, devlet sektöründe diğer bölüm mezunlarına göre daha düşük Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla memur olarak çalışma imkanına sahip olabiliyor. Özel firmaların mali birimlerinde de çalışabiliyorlar. Aynı zamanda serbest muhasebecilik de yapabiliyorlar. Bundan dolayı Türkiye'deki 62 meslek yüksekokulunda yer alan Maliye Programlarının kontenjanları tamamen doldu. DPÜ'de hiçbir meslek yüksekokulunda bulunmayan Maliye Programının Emet'te açılması, üniversitemiz için de ilk olacak. Hem Maliye hem de Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları için gerek fiziki imkanlar gerekse akademik personel bakımından yeterli altyapıya sahibiz."

Reklam
Reklam

Gültekin, halen DPÜ Emet Meslek Yüksekokulu'nda 7 bölümde 960 öğrencinin öğrenim gördüğünü duyurdu.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: