"DPÜ İlahiyat Fakültesi"nin Kurulması

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde kurulan İlahiyat Fakültesi'nin, Kütahya'ya hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde kurulan İlahiyat Fakültesi'nin, Kütahya'ya hayırlı olmasını diledi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir Kütahya'ya İlahiyat Fakültesi kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını anımsattı.

Geçen şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı makamlarında ziyaret ederek, Kütahya için İlahiyat Fakültesi ihtiyacını dile getirdiğini belirten Bal, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Prof. Dr. Çetinsaya'yı ziyaretimizde, YÖK Genel Kurulu'nda kapalı oylamayla verilecek karar için destek istemiştik. Olumlu bir havada geçen görüşme sonrası İlahiyat Fakültesi için umutlar tazelenmişti. Bundan sonraki süreçte de konunun takibini bırakmadım. YÖK Genel Kurulu'ndan olumlu sonuç çıkması için var gücümle çalıştım. Bu çalışmalar sonucu YÖK Genel Kurulu'nda onaylanan İlahiyat Fakültesi için son olarak Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak onayı bekliyorduk. Bakanlar Kurulu sürecini de yakından takip ettim. 23 Haziran'da Kütahya'ya İlahiyat Fakültesi açılması kararı Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhuriyet tarihi boyunca muhafazakar yapısıyla milli ve manevi değerlere sahip çıkan Kütahya, İlahiyat Fakültesini çoktan hak etmişti ama yakın zamanlara kadar bazı yetkililerin olumsuz tavırlarından dolayı bu gecikti. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Yetkililerimiz de bu çalışmaları takdir ederek, İlahiyat Fakültesi kurulmasını onayladı. İnşallah bu karar Kütahya'mız için hayırlı olur."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: