Dpü Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Şaphane ve Simav ilçelerinde "Küresel Gelişme...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Şaphane ve Simav ilçelerinde "Küresel Gelişme ve Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferans verdi.

Doğduğu baba ocağı Şaphane ilçesindeki Şaphane Meslek Yüksekokulunda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ”Tarihte üç kıtaya adaleti, barışı, huzuru, ferahı, dayanışmayı götüren bir milletin torunlarıyız; Bu ecdadın torunları olarak 100 yıllık bir dinlemenin ardından Türkiye ayağa kalktı” dedi.

Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Türkiye’nin dünyada adaleti, barışı, ferah, huzuru sağlama noktasında emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin coğrafi açıdan da stratejik bir noktada olduğunu kaydeden Rektör Karaaslan, “Ülkemiz 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor, Üniversitemiz olarak bizde Ülkemizle paralel olarak gelişme göstermekteyiz. Üniversite bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE merkezimizde bilinmeyenlere, sorunlara cevap arıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan sadece DPÜ için üretilen cihazlarla araştırmalar yapıyoruz. Dünya'da örneği olmayan ve sadece bizim için özel üretilen elektron mikroskobu ile ülkemiz ve dünyamız için sorunlara çözümler üretiyoruz. Sadece üniversitemiz için değil ülkemiz ve dünya ülkeleri için de bu bilgi merkezimizden herkesin yararlanmasını istiyoruz. Üniversitemiz bünyesinde açtığımız yeni laboratuarlarla aynı anda farklı bilim dallarının ortak bir merkeze ilerlemesi sonucu Nano teknoloji geliştiriyoruz ve bunun bir adım ötesine bizi ulaştıracak malzeme ve ekipmanlara Dumlupınar Üniversitesi olarak sahibiz. Bunun yanı sıra Dünyaya enerji sektöründe çağ atlatacak ve enerji sektörüne yön verecek buluşlarımız var. Örneğin 100 liralık bir enerjiyle sağlanacak ısıtmanın 1 lirayla sağlanabileceğinin keşfini üniversite olarak gerçekleştirdik. Dumlupınar Üniversitesi, dünya ve ülke sorunlarının çözümü noktasında merkez haline geliyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE"

Türkiye’nin ekonomik gelişmeleri konusunda düşünceleri açıklayan ve Türkiye ekonomik gelişme sürecinde ihracat hedeflerini yakalayabilmesi için hangi ülkelere neler ihraç etmeli- sorusunun cevabının zor olmadığını belirten Karaaslan, "Bu konuda ülkemiz AR-GE'ye dayalı ürünler üreterek ihracat hedeflerine ulaşabiliriz. Bunun için dünya ülkelerinin ihtiyaç duyduğu, yapmadığı ve çok aranan bir ürünü yapmalı ya da çok aranan ama kötü yapılan bir ürünü en iyi şekilde yaparak dünya pazarına girmeliyiz. DPÜ gençlerine düşen görev bu sorumluluğu almak ve dünyada ki bu tabloyu değiştirmek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Tüm dünyanın gözü bu günlerde Türkiye'nin üzerinde. Bu yüzden biz sadece kendi ülkemizde yaşayan insanların problemini çözmek için değil dünyanın yaşadığı problemleri çözmeye talibiz. Bunları çözmek istiyoruz. Bunun içinde yabancı dil konusunu mutlak surette aşmak zorundasınız. Çünkü yarın öbür gün diplomalarınızı aldığınızda işveren size hangi okulu bitirdiğinizi değil kaç dil bildiğinizi soracak, bu yüzden DPÜ gençleri olarak üzerimize düşen bu sorumluluğu almak ve dünyada ki bu tabloyu değiştirmek olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Şaphane ve Simav Meslek Yüksekokullarında gerçekleştirilen konferanslara öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra ilçe protokolü ve halkda katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: