Dpü Tıp Fakültesi'nde Staj Dönemi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören 4. sınıf öğrencileri staja başladı.28 öğrencinin staja...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören 4. sınıf öğrencileri staja başladı.

28 öğrencinin staja başlaması sebebiyle DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Genç, bazı kesimlerin 'öğrencilerin öğrenimlerini Kütahya'da değil de Eskişehir'de gördüğü' iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifada etti. Genç, "Öğrencilerimiz öğrenimlerini Kütahya'da yaptılar. Ben göreve geleli 15, yıl oldu. Ama bu süre içinde hiç bir öğrencimizin eğitim-öğretim amacıyla Eskişehir'e gittiğini görmedim. İddalar asılsızdır. Bu öğrencilerimiz fakültenin ilk öğrencileri olmaları nedeniyle adeta bizim gözbebeğimiz durumundadır. Kendilerine stajları süresinde de üstün başarılar diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

DPÜ Tıp Fakültesi 4. Sınıf Koorditörü Faruk Yayla da, öğrencilerin, staj boyunca hastayla yakın temasta bulunarak, mesleki becerilerinin daha artıracağını kaydetti.

Tıbbın fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu anlatan Yayla, devletin stajyer öğrencilere belirli bir ücrette ödeyeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: