Dpü Yabancı Diller Hazırlık Bölümü Yeni Döneme Seminer Günleri İle Başladı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)-Cambridge University Press İşbirliği ile ilk kez farklı fakülte ve bölümlerde hazırlık eğitimi...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)-Cambridge University Press İşbirliği ile ilk kez farklı fakülte ve bölümlerde hazırlık eğitimi verecek olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Yabancı Diller Bölümü yeni eğitim öğretim dönemine seminer günleriyle başladı.

“Yüksek öğretimin kalbi DPÜ Yabancı Diller Hazırlık Bölümünde atacak” sloganıyla sürekli öğrenmeyi ve gelişmeyi benimseyen DPÜ Yabancı Diller Hazırlık Bölümü, 18-19-20 Eylül tarihlerinde Seminer Günleri düzenleyerek kaliteli yabancı dil öğretme ile ilgili çalışma temposunu daha da artırdı.

Reklam
Reklam

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan’ın da izlediği seminerlerin ilk gününde Yabancı Diller Hazırlık Bölümü, Cambridge University Press temsilcisi Steven Ogden’i misafir etti. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda Native speaker Steven Ogden “Motivation in the classroom”, “Introduction of LMS usage” ve “ Integrated Skill” adlı oturumlarda seminerler verirken, sonraki seminerlerde Okt.Derya Nazlıpınar, Okt. Gülsüm Orhan, Okt.Nazife Şen, yabancı dil öğreniminin daha kaliteli olmasıyla ilgili çeşitli konularda seminer verdiler.

Seminerle ilgili bilgi veren Yabancı Diller Bölüm Başkanı Okt.Hasan Işık şunları söyledi: ”Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü öğrencilerine yüksek kaliteli bir dil eğitimi verme amacıyla, 3 Mayıs 2012 tarihinde, Cambridge University Press ile bir çözüm ortaklığı protokolü imzalamış; bu protokol gereği 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Cambridge University Press ile Yabancı Diller Yüksekokulu, İngilizce Dil Eğitiminde, Bütünsel Çözüm Ortağı (Complete Solution Partner) olmuşlardır.

Reklam
Reklam

Bütünsel Çözüm Ortaklığının başlatıldığı bu sistemde, Cambridge University Press dil uzmanları ve Dumlupınar Üniversitesi öğretim kadrosu yoğun bir çalışma ve eğitim programıyla Türkiye ve Türk insanı için ideal olan İngilizce dil eğitim sistemini geliştirmeyi hedeflemektedirler. Test başarısının yanı sıra, konuşma ve yazışma becerilerinin de geliştirilmesi öncelikli amaçlardandır. Cambridge University Press, öncelikle sistemin kilit rolünü oynayan eğitim kadrosunun daha da ileri düzeyde olması amacıyla, Eğitici Eğitimi (Teacher Training) programları uygulamaktadır. Bu kapsamda, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı bitiminde Workshop düzenlenmiş Curriculum/Müfredat çalışmaları yapılmıştı. Yaz boyunca müfredat, testing, materyal kullanımı, personel çalışmaları ve benzeri konularda aralıksız çalışan Yabancı Diller Hazırlık Bölümü, bugünlerde yeni öğrencilerini, ikinci bir yabancı dil öğrenme fırsatı tanıyan yepyeni güncelleşmiş sistemiyle karşılayacak olmanın heyecanı içinde yine çalışmalarını sürdürmektedir.”

Reklam
Reklam

DPÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Cambridge University Press İşbirliği protokol töreninde yaptığı konuşmada Dumlupınar Üniversitesi’nin, öğrencilere Cambridge standartlarında bir İngilizce dil eğitimi sunabilmek işbirliği protokolünü imzaladıklarını belitti.

Karaaslan, Türkiye üniversiteleri içinde “Cambridge Complete Solution School” okulunu kuran ilk üniversite olduklarını ifade ederek, test başarısının yanı sıra, yaşayan ve kullanılan bir İngilizce hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: