DPÜ'de Malzeme Ve Seramik Mühendisleri Yetişecek

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölümü'ne dönüştürülen Seramik Mühendisliği Bölümü'nde nitelikli malzeme ve seramik mühendisleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölümü'ne dönüştürülen Seramik Mühendisliği Bölümü'nde nitelikli malzeme ve seramik mühendisleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

DPÜ Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, yaptığı yazılı açıklamada, bölümden mezun olacak öğrencilerin daha geniş alanlarda iş sahibi olma imkanı bulabileceğini bildirdi.

Seramik Mühendisliği Bölümü'nün, Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak 1994 yılında kurulduğunu ve ilk mezunlarını 1998'de verdiğini belirten Prof. Dr. Işık, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bölümden 14 yılda toplam bin 225 kişi, seramik mühendisi lisans diploması ile mezun olmuştur. Günümüzde kayıtlı 400 civarında lisans öğrencisi eğitimine devam etmektedir. Bölümde 1995'ten beri yüksek lisans ve 2008'den beri doktora eğitimi verilmektedir. Bugüne kadar 68 yüksek lisans, 3 doktora öğrencisi mezun olmuştur. Halen 39 yüksek lisans, 16 doktora öğrencisi eğitimini sürdürmektedir. Malzeme ve Seramik Mühendisliği Bölümü'nde, ileri teknoloji üretimi konusunda da araştırma ve çalışma yapacak mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Küresel eğilimler sonucu müfredata seramiklerle metaller ve polimerlerin dahil edilmesi ve iyi yetişmiş insan kaynaklarından güç alarak malzeme ve seramik mühendisliğine dönüşümünün her aşaması tamamlamıştır. Malzeme ve Seramik Mühendisliği programındaki amaç; her türlü malzemeyi geliştirmek için geleneksel ve ileri teknoloji üretimi konusunda çalışma ve araştırmalar yapacak mühendisler yetiştirmektir. Mezunlar, mikro elektronikten yapısal malzemelere, enerji üreten ve biriktiren ileri teknoloji malzemelerden biyomedikal malzemelere, kara, havacılık ve deniz malzemelerine, büyük köprüler, binalar, boru hatları ve benzer önemli yapılarda kullanılan çelikten, havacılıkta kullanılan çok hafif ve yüksek dayanımlı alaşımlara, bilgisayar çiplerinde kullanılan silikonlara kadar geniş bir endüstri ve teknoloji alanında çalışma şansına sahiptir."

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Işık, bölüm genel not ortalaması 3.00/4.00 ve üzerinde başarı sağlayan öğrencilerin diğer mühendislik bölümlerinde çift anadal yapma imkanı bulunduğunu duyurdu.

Bölümle ilgili ayrıntılı bilgiye, "http://seramik.dpu.edu.tr" web sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz