Dpü'ye Cihaz Ve Deney Seti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet Altuncu, iki farklı kurumdan...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet Altuncu, iki farklı kurumdan bölümlerine cihaz ve deney seti hibe edildiğini bildirdi.

Prof.Dr.Altıncu, yapılan hibelerle ilgili şu bilgileri verdi: ”Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuarlarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere Türk Telekom Kütahya İl Müdürlüğü tarafından 4 adet kullanım fazlası fiber optik haberleşme test cihazı hibe edilmiştir. Hibe edilen cihazlar, 1 adet HP 8155A 1300 nm lazer kaynak, 1 adet HP8145A OTDR, 1 adet HP 8153A fiber optik multimetre ve 1 adet Anritsu MW910C OTDR olup Türkiye’de çok az sayıda üniversiteyle birlikte üniversitemizin de sahip olduğu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Fiber Optik Araştırma ve Eğitim Laboratuarında kullanılacaktır. Cihazların hibesinde desteği olan Kütahya Türk Telekom İl Müdürü Sayın Dr. Süleyman İlhan’a ve diğer Türk Telekom personeline teşekkür ederiz.

Reklam
Reklam

Ayrıca yine Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü analog elektronik laboratuarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere Çizgi Tadem eğitim derneği, Texas Instruments firmasının desteği ile 6 adet Analog Elektronik ASLK PRO Deney Seti hibe etmiştir. Çizgi Tadem derneği, üniversitemizin de dahil olduğu toplam 10 Anadolu üniversitesine adı geçen deney setlerinden oluşan 6 setlik bir laboratuar grubu hibe etmiştir. Daha önceki zamanlarda da üniversitemize gömülü sistemler yazılım geliştirme eğitim ve araştırması için kullanılan deney setleri hediye eden Çizgi Tadem derneğine ve başkanı sayın Niyazi Saral’a ve diğer Çizgi-Tadem derneği çalışanlarına teşekkür ederiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: