Dr. Dinçer: "el Yıkamak Hasta Olma Riskini Azaltıyor"

Aile Hekimi Erdinç Dinçer, el yıkamanın hasta olma riskini azalttığını söyledi.19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür...

Aile Hekimi Erdinç Dinçer, el yıkamanın hasta olma riskini azalttığını söyledi.

19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evin’de düzenlenen 'Hastalıklardan Korunma ve Sağlıklı Nesillerin Yetiştirilmesinde Hijyen’ konulu konferans veren Dr. Erdinç Dinçer, insan sağlığı için el temizliğinin başta geldiğini belirtti. Vatandaşların kendi sağlığı için ellerini gün içerisinde sık sık yıkayarak hastalıklardan uzak kalabileceğini söyleyen Dinçer, "Yapılan araştırmalar sonucunda ellerini sık sık ve düzgün yıkayan bir insan daha az hasta olduğu, ellerini az ve düzgün yıkamayan bir insanın ise daha fazla hasta olduğu bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımız ellerini akan suyun altında en az 20 saniye yıkamalıdırlar. Böylelikle bir çok hastalıktan uzak duracaklardır" dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Erdinç Dinçer, el temizliğinin yanı sıra ‘beden temizliği’, ‘çevre temizliği’ ve ‘yiyecek içecek temizliği’ne de vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da konferansın ardından yaptığı konuşmada, açtıkları kültür evlerinde vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak ve onların bilgilenmesini, bilinçlenmesini sağlayacak çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Buralarda hedef kitlemiz ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirecek kadınlarımızdır. O yüzden kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması çok önemlidir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz