Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi -Gölbaşı Devlet Hastanesi doktor ve çalışanları, Dr. Arslan'ın öldürülmesini kınadı

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar ve yöneticiler, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklı

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar ve yöneticiler, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Arslan Kağan Arslan, hastane önünde yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden meslektaşının yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi.

Konuşurken oldukça duygulandığı ve göz yaşlarını tutamadığı gözlenen Başhekim Dr. Arslan, "Bu olay vatandaşlarımızın yaşam hakkının katledilmesidir. Sağlık çalışanları tüm dünyada yaşam hakkının tek garantisidir. Bu ölümde yaşam damarlarımız, şah damarlarımız kesilmiştir. Biz böyle ölmek istemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların duyarlılığının artırması, caydırıcı hukuki önlemlerin alınması gerektiğini dile getirerek, ivedi çözümler talep ettiklerinin ifade eden Dr. Arslan, şöyle konuştu:

"Biz, bu ülkenin vicdanıyız. 24 saat hizmet veren gecesi gündüzü ve tatili olmayan, onuru ile çalışan bir mesleğin temsilcileriyiz. Her gün, bir sağlık çalışanımıza 'ne olacak' endişesi ile yaşamak istemiyoruz. Ömrünün yarısını buna adayan doktor bir alimdir. Alimin ölümü alemin ölümüdür. Sizin gibi sağlık çalışanları ile çalışmak benim için üzerimde taşıyacağım en büyük onurdur. Hepinize sabır diliyorum."

Konuşmasına daha fazla devam edemeyen Dr. Arslan, tüm doktorlara sabır dileyerek odasına gitti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi personeli de saldırıyı kınayarak, bu tür olayların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: