Dr. Güneri Atalan: Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği Başkanı Dr. Güneri Atalan, Elazığ’da özel bir sağlık kuruluşunda doktor meslektaşlarına...

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği Başkanı Dr. Güneri Atalan, Elazığ’da özel bir sağlık kuruluşunda doktor meslektaşlarına uygulanan saldırıyı şiddetli kınadıklarını bildirdi.

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği Başkanı Dr. Güneri Atalan, yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar özelde, sağlıkta şiddet, toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ertelenmesi, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti sunmak adına hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.“ dedi.

Reklam
Reklam

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği olarak, her an için bir saldırıyla karşı karşıya gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeli olduklarını ifade eden Dr. Atalan, şöyle devam etti: “Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlar toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür olaylar için gerekli yasal düzenlemelerin acil olarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır. Türkiye`de her gün hastanelerin acil servislerinde, polikliniklerde, servislerde doktor ve sağlık çalışanlarına giderek artan bir şiddet uygulanıyor. Bu, sağlık camiasında moral ve motivasyon bozukluğuna yol açıyor, bu gergin ruh hali, moral ve motivasyon bozukluğu ile bir hekimin hastalarına, hasta yakınlarından gelecek bir takım fiziki ve sözlü saldırıların tehdidi altında ne kadar faydalı olacağını kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: