Dr Miyazaki Anısına 23 Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

VAN (İHA) – Van depreminde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki’nin anısına 23 engelli çocuğa 23...

VAN (İHA) – Van depreminde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki’nin anısına 23 engelli çocuğa 23 tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Van'da 9 Kasım'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki ikinci depremde kaldığı Bayram Oteli’nin enkazında hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki’nin anısına Özel Taha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocuklara 23 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dr. Miyazaki’nin ölümünün ardından yeni oluşturulan ekibin proje koordinatörleri Sawako Miyazaki, Go Igarashı ve Kiyoshi Ishii Van’a geldiler. Deprem yıldönümü dolayısıyla burada çalışmalarına devam eden AAR Japan sivil toplum örgütü, ‘Güler Yüz Projesi’ kapsamında Dr. Miyazaki anısına çeşitli etkinliklerde bulundular. Tekerlekli sandalyelerin verilmesi konusunda Van’da 9 rehabilitasyon merkezini gezen ve en son Özel Taha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde karar veren Japon ekip, burada veliler ve merkez yöneticileriyle birlikte düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendiler. Halaylar çeken Japonlara veliler de eşlik etmeye ihmal etmediler.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Go Igarashı, geçtiğimiz yıl yaşanan depremde arkadaşları Dr. Miyazaki’yi kaybettiklerini, bugünkü etkinliklerini de onun anısına yapıldığını belirtti. Biraz olsun huzur içerisinde yatması için Van’da olduklarını vurgulayan Go Igarashı, “Bu sadece Dr. Miyazaki’nin anısına olan bir proje değil, aynı zaman Japon-Türk kardeşliği içinde bir adım şeklinde. Biz insan oğluyuz, Japon Türk fark etmez. Kim ihtiyaç içindeyse oraya gitmeliyiz. Onun için bizde küçük bir proje ile başladık. Bu seferlik 23 tane sandalye dağıttık. Yürüme engeli çeken 23 arkadaşımıza Japonya’dan onlara umut getirdik. Bu sadece bir başlangıç ve bu proje devam edecektir” dedi.

Özel Taha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Fizyoterapist Aşkın Cingü de, dünyanın öbür ucundan çocuklara yardım amaçlı tekerlekli sandalye getiren Japonlara teşekkürlerini ileterek, “Bu tür yardımların bizim insanlarımız için çok çok önemli ve örnek olunması, tekrarlanmasını diliyoruz. Ailelerimiz başta olmak üzere herkes çok mutlu oldu. Tekrar tekrar Japon arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Japonların yapmış olduğu yardımdan dolayı duygularını dile getiren Halide Kutlu isimli engelli annesi ise, dünyanın öbür ucundan buraya kadar gelen ve engelleri kaldıran Japonlara teşekkür etti. Engelli çocuğunun olmasına rağmen bir halk otobüsüne binemediğini vurgulayan Kutlu, bu sandalye sayesinde çok mutlu olduğunu kaydetti. Kutlu, konuşmalarının sonunda Japonlara onların dilinden ‘Aligato’ diyerek teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan engelli çocuklara tekerlekli sandalyeleri verildi. Dağıtım töreni sonrası Japonlar ve veliler müzik eşliğinde bir süre halay çektiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: