Türkiye'de kış aylarında çok sayıda hastanın şikâyetçi olduğu sinüzit probleminin, tedavi edilmemesi halinde başka rahatsızlıklara yol açabileceği belirtildi.
Özel Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz-Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Mevlüt Okumuş, “Sinüsler yüz kemiklerinin içine yerleşmiş içi hava ile dolu boşluklardır. Eğer sinüslerin havalanmaları bozulursa sinüzit oluşur.” dedi.
Sinüzite zemin hazırlayan hastalıkların burun eğriliği, alerjik rinit, gribal enfeksiyon ve çocuklarda geniz eti olduğunu belirten Dr. Okumuş, sinüzitte öne çıkan şikayetler burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, yüz ağrısı ve öksürük olduğunu ifade etti.
Sinüzitin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Dr. Okumuş, “Sinüzit tedavi edilmezse göz apsesi, beyin apsesi, akciğer enfeksiyonuna veya menenjite sebep olabilir.” uyarısında bulundu.
Sinüzitin yaklaşık yüzde 90’nının ilaç tedavisi ile iyileştiğinin altını çizen Dr. Okumuş, "Tedavi ile iyileşmeyen hastalar ameliyat edilmelidir. Cerrahi müdahaleden önce sinüs tomografisi çekilmesi gerekir. Endoskopik olarak yapılan ameliyatlarla hastalar daha çabuk iyileşmektedir. Sinüzit şikâyeti olan hastaların tedavi için doktora başvurmalarını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz