Dr. Şükrü Vural'a büyük onur

MATSO Başkanı Şükrü Vural Slovakya'nın Antalya Fahri Konsolosu oldu. Vural beratını Büyüelçi Milan Zachar'dan aldı

Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural Commodore Elite Otel’de düzenlenen bir törenle Slovakya’nın Antalya Fahri Konsolosluğu beratını aldı.

Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun da aralarında bulunduğu siyaset, turizm, iş dünyasından seçkin konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve Türkiye ve Slovakya’nın milli marşlarının okunmasının ardından törende ilk konuşmayı MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural yaptı. Konuşmasında Slovakya’ya ait çeşitli bilgiler veren Vural; “Turizm Slovakya’nın en önemli gelir kaynaklarındandır. Kış sporları ve dağcılık merkezleri, kaplıca ve ılıcalarıi tarihi şehirleri ile çok sayıda turistin ilgisini çekmektedir” dedi. Her iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar 210 milyon dolar olduğunu belirten Vural; “2010 yılında Slovakya Cumhuriyeti’nden 92 bin turist ülkemizi ziyaret ederken bu rakam 2011 yılında 122 bine ulaşmıştır. Antalya Bölgesine gelen gelen turistlerin sayısı 2011 yılında yüzde 31 oranında artarak 101 bine ulaşmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

5 ilden sorumlu

Başkan Vural, Antalya Fahri Konsolosluğunun faaliyete geçmesiyle birlikte Burdur, Isparta, Denizli, Muğla ve Aydın’ı da kapsayacak bir hizmet ağına sahip olduğunu belirterek, bölge illerinde de başta ticaret olmak üzere çeşitli ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Başkan Vural, bu önemli sorumluluğa kendisini layık gördükleri için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Slovakya Cumhuriyeti devlet başkanı İvan Gašparovič’e, teşekkür etti.

Slovaklar çok akıllı

Törende konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’da Slovakya’nın Avrupa’nın tam ortasında olduğuna dikkat çekerek, Slovakya ile ilişkilerin geliştirilemesinin önemli olduğunu kaydetti. Slovakların çok akıllı olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bursa’da ve Kayseri’de benim çok yakından tanıdığım, toplum tarafından sevilen insanları seçmişler. Antalya’da da gerek odalar birliği camiasında, gerekse diğer faaliyetlerinde çok başarılı olan Dr. Şükrü Vural’ı seçtiler. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Antalya 40 milyon turist ağırlamalı

Reklam
Reklam

Hisarcıklıoğlu, 30 sene önce Türkiye’ye 300 bin turistin geldiğini belirterek, bugün bu rakamın 30 milyonu geçtiğini kaydetti. İspanya’nın Akdenize kıyısının 840 kilometre olduğunu ve senede 55 milyon turist ağırladığını belirten Başkan Hisarcıklıoğlu; “Antalya 640 kilometrelik kıyı şeridiyle senede en az 40 milyon turist ağırlaması gerekiyor. Çünkü gerek tesis, gerekse personel olarak buna hazırız. İtalyada 5 yıldız olarak lanse edilen tesisler, Antalya standartlarında 3 yıldızdır. Antalya’da bulunan 5 yıldızlı otellerimiz eğe o ülkelerde olsa 7 yıldız verirler” dedi.

Devletin turizme bakışı yanlış

Türkiye’de devletin turizme bakış açısını da eleştiren Başkan Hisarcıklıoğlu, “Merkezi hüküğmet illere katkı payı aktarırken, yaşayan nüfusa bakıyor. Antalya’nın nüfusu 1 milyon küsur. Devletten buna göre yardım alıyor. Ama Antalya’ya senede 11 milyon kişi geliyor. Yerel yönetimlerin 1 milyona göre aldığı yardım 11 milyona yetmiyor. Otellerimiz uluslararası standartalrın çok ötesinde olmasına rağmen, geri bölgelerde aynı estetiği ve güzelliği göremiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Barcelona’yı getirdiniz mi?

Manavgat’ta 2 sene önce geldiğinde marka olmanın önemini anlatırken, ‘Manavgat’a Barcelona’yı getiriseniz marka olma yolunda büyük adım atarsınız’ dediğini hatırlatan Başkan Hisarcıklıoğlu, katılımcılara Barcelona’yı getirip getirmediklerini sordu.

Konsolosluk Beratı verildi

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar’da yaptığı konuşmada, Antalya’ya büyük önem verdiklerini ve Şükrü Vural’ı fahri konsolos olarak belirlediklerini kaydetti. Zachar, Fahri Konsolosluğun bölgede Slovakya’yla ilgili işleri takip edeceğini söyledi.

Milan Zachar konuşmasının ardından Dr. Şükrü Vural’a fahri konsolosluk beratını verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Slovakya’nın Antalya Fahri Konsolosu Dr. Şükrü Vural, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar ve Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel’e günün anısına plaket verdi. Toplantının ardından kokteyl düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz