Dr. Zübeyde Algan, Çağın Hastalığı Diyabeti Anlattı

Dahiliye Uzmanı Dr. Zübeyde Yüce Algan, dünyada yarım milyar insanın yakalandığı, yeni neslin hastalığı diyabeti...

Dahiliye Uzmanı Dr. Zübeyde Yüce Algan, dünyada yarım milyar insanın yakalandığı, yeni neslin hastalığı diyabeti Küçükçekmecelilere anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan Dr. Zübeyde Algan, halk arasında “şeker” adıyla bilinen diyabet hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“İNSÜLİN’E KARŞI MAHALLE BASKISI VAR”

Diyabet hastalarının, hastalığın son safhasında hastaneye geldikleri için insülin tedavisine maruz kaldıklarını ifade eden Dr. Algan, toplumda insülinle ilgili önyargı olduğunu ifade ederek, “İnsanlar, çok ağır safhadaki, organları zarar görmüş hastaların insülin aldıklarını gördüğü için bir önyargı oluşturmuş durumda. Aynı zamanda insülin kullanan hastalara karşı mahalle baskısı oluşturuluyor. Bu sebeple pek çok hasta insülin tedavisini yarıda bırakıyor. Oysa ki insülinin hiçbir yan etkisi yok” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“NUFÜS CÜZDANINIZA DİYABET HASTASIYIM YAZIP YAPIŞTIRIN”

Şeker hastalığı nedeniyle uzuv kaybı yaşandığını da belirten Zübeyde Algan, 40 yaşını aşmış kadın, erkek her bireyin şeker değerlerine baktırması gerektiğini söyledi. Ayrıca her hastaya kişisel tedavi yöntemi uygulanması gerektiğini ifade eden Algan, diyabet hastalarına nüfus cüzdanlarının üzerine ‘Ben diyabet hastasıyım’ yazan bir kağıt yapıştırmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: